Orosz színekre festették a kis hableány szobrát

Nem ez az első eset, hogy orosz szimbólumok tűnnek fel Európában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 8:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz zászló színeit festették a koppenhágai a kis hableány szobrára (egészen pontosan a sziklára, amin fekszik) még csütörtök reggelre – derült ki hírügynökségi jelentésekből. A rendőrség szerint vandalizmus történt, megvizsgálták a bizonyítékokat, de egyelőre nem azonosították az elkövetőt. A szobrot néhány órával később tisztára mosták.

Nem ez az első eset, hogy a híres dániai turistalátványosság 1913-as felállítása óta a célkeresztbe került. Ami azt illeti, már a szivárvány minden színére lefestették, tavaly náci horogkeresztet festettek rá, fűrészelték le a karját, sőt egyszer megpróbálták felrobbantani.

És az sem példa nélküli, hogy a háború kirobbanása óta orosz szimbólumok tűnjenek fel Európában. Múlt hónapban például Lettországban egy holokauszt-emlékműre festettek ismeretlenek „Z” betűket, amely az orosz erők jelképe.

Borítókép: A kis hableány szobra orosz színekben (Forrás: Twitter/Nexta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.