időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Eldurvult a strasbourgi koktélozás: így mulatnak az uniós képviselők

Magyar Nemzet
Forrás: Politico
2023.04.22. 15:07 2023.04.22. 19:14
Eldurvult a strasbourgi koktélozás: így mulatnak az uniós képviselők

Egy éjszaka, amely az európai parlamenti (EP-) képviselők és más tisztségviselők koktélozásával kezdődött egy előkelő vendéglátóhelyen Strasbourgban, azzal ért véget hajnali 4 órakor, hogy az uniós parlament egy részeg tisztviselője megütött egy EP-képviselőt egy éjszakai klub előtt – számolt be róla a Politico brüsszeli hírportál újságírója, aki tanúja volt az eseményeknek.

Szerda esténként az EP-képviselők és asszisztenseik elmennek kedvenc bárjaikba és klubjaikba, ahol a szokásos intézményi hierarchia megszűnik. 

Ezeken az iskolai összejövetelekhez hasonló alkalmakon a politikusok a felgyülemlett stresszt igyekeznek kiadni magukból, ami néha odáig vezet, hogy helytelenül viselkednek egymással vagy a szórakozóhelyek alkalmazottjaival. A Politico újságírója szerint az Aedaen nevű italozó hemzseg az uniós tisztségviselőktől, akik közül sokan még a parlamenti jelvényüket is magukon hagyják a bulikon. A hely specialitása a lángoló koktél, amelyet a felgyűrt ingujjú politikusok sorra kérnek ki. 

A leírás alapján az egyik ilyen szerda estén Damian Boeselager és Niklas Nienaß zöldpárti képviselők Cseh Katalin, a Momentum és a Renew Europe európai parlamenti frakció alelnökének társaságában, éjfél körül sétáltak be az említett bárba, ám ezután az újságíró már távozott a helyről.

A Politico munkatársa pár órával később már a Les Aviateurs nevű szórakozóhelyen volt szemtanúja annak, ahogy uniós tisztségviselők élvezik az éjszakai életet. 

A bárban általában folyik a sör és a tequila, de azok is jól mulathatnak, akik táncolni szeretnének. 

Tomas Tobé, az Európai Néppárt képviselője a zenét túlkiabálva beszélgetett, az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagja, Jaak Madison pedig öltönyben roskadozott a pultnál – áll a szerda estéről szóló beszámolóban. Az előző bárban látott Damian Boeselager pedig ekkor már ez előtt a hely előtt, az utcán dohányzott, ahol szintén a Zöldek frakciójának német képviselője, Erik Marquardt próbált pártfogásába venni egy parlamenti tisztségviselőt, aki egy szál pólóban mászkált, és túl részeg volt ahhoz, hogy hazajusson. Az ittas munkatárs azonban válaszul megütötte a képviselőt, aki csak segíteni próbált – aminek az lett a vége, hogy a mentők vitték el az agresszív dolgozót, mindössze pár órával a csütörtökön kezdődő plenáris ülés előtt.

 

Borítókép: Az Európai Unió országainak zászlója leng az Európai Parlament székháza előtt az északkelet-franciaországi Strasbourg városában 2022. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.