Harry herceg most nekimegy a sajtónak

A királyi család tagjának dühe nem enyhül, bíróságon fog megharcolni igazáért.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 04. 29. 11:44
Privacy Lawsuit Against Associated Newspapers at the High Court in London
LONDON, UNITED KINGDOM - MARCH 30: Prince Harry, Duke of Sussex, arrives at the High Court to attend the fourth day of the preliminary hearing in a privacy case against Associated Newspapers, the publisher of the Daily Mail, over alleged phone-tapping and privacy breaches in London, United Kingdom on March 30, 2023. Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency (Photo by Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A több ezer ember közül, akikkel egy adott napon találkoztam vagy akiknek bemutattak, bármelyikük könnyen mondhatta volna: »Tudod mit, te egy idióta vagy. Olvastam az összes rólad szóló történetet, és gyűlöllek«” – közölte a BBC Harry herceg tanúvallomásának részletét egy bírósági ügyben. 

Harry herceg úgy vélte, hogy a bulvársajtóval vívott csatái miatt veszélybe került, a nyilvánosság ellene fordult, és saját szavaival élve dilisnek, csalónak, iszákosnak és felelőtlen drogfogyasztónak állította be.

A BBC arra is fényt derített, hogy Harry herceg készen áll arra, hogy akár a tanúk padján üljön, egyértelművé téve, hogy személyesen fog tanúskodni a bíróságon nemcsak a telefonhekkeléssel kapcsolatos ügyben, hanem más újságok ellen indított perekben is. 

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy van elég pénze és elszántsága ahhoz, hogy szembemenjen az újságokkal. Ellenfelei pedig ebben az ügyben – a News Group Newspapers – ugyanilyen világosan kifejtették, hogy elutasítják a vádjait, és hogy már évekkel ezelőtt be kellett volna nyújtania ezeket a kereseteket, már kifutottak az időből.
Harry nyelvezete, amelyet használ, s amely nem a jogi dokumentumok szokásos szárazsága, jól mutatja, hogy kész a végsőkig elmenni. Ebben az ügyben nem egyszerűen szembeszáll a másik féllel, hanem „ aljasnak, undorítónak, erkölcstelennek” nevezi őket, és a hatalommal való teljes visszaélésnek bélyegzi a viselkedésüket. Úgy fogalmazott, ezen médiumok „pusztító hatással” voltak a mentális egészségére.

Ez a hekkerügy, ahol állítása szerint a történetek illegálisan megszerzett információkon alapultak, Harry minden gombját eltalálta. Az állítások összefüggnek az édesanyja elvesztésével, a bátyjával kapcsolatos sérelmével, a sajtó viselkedése miatti felháborodásával, a családja biztonságáért érzett félelmeivel és az apjában való csalódottságával, amiért az apja a bulvársajtót „maga mellett akarta tartani”.

Harry hercegtől nem idegen a királyi bombák ledobása, de ez a News Group Newspapers elleni bírósági ügy, amely még csak a tárgyalásig sem jutott el, máris az állítások és kinyilatkoztatások rendkívüli áradatát hozta.

Borítókép: Harry herceg (Fotó: Wiktor Szymaowicz/Anadolu Agency/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.