Hivatalos: Harry herceg részt vesz a koronázási ceremónián

Meghan nem.

Magyar Nemzet
Forrás: AP News2023. 04. 12. 16:56
HARRY herceg
London, 2023. március 28. Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Harry herceg pert indított számos brit napilap ellen, amihez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznõ is. A csoport által benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek. Többek között lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették és visszaéltek a személyes adataikkal. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry herceg május 6-án részt vesz apja, III. Károly király koronázási ceremóniáján a Westminster Abbeyben – közölte szerdán a Buckingham-palota, véget vetve a több hónapos találgatásnak.

Harry felesége, Meghan, sussexi hercegné Kaliforniában marad két gyermekükkel, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel – írja az AP.

A hivatalos megerősítés hetekkel azután érkezett, hogy III. Károly irodája felvette a kapcsolatot Harryvel az ügyben. Érdekesség a történetben, hogy feltehetően elég feszült a viszony a királyi családban, ugyanis Harry herceg Spare – magyarul Tartalék – című könyvében egy sor családi titkot fedett fel, amelyet nem mindenki fogadott kitörő örömmel. 

Könyvében megosztotta az apjával – és testvérével, Vilmos herceggel – folytatott magánbeszélgetések részleteit is, amelyek feszültséget szítottak Harry és családja között. Továbbá arról is beszámolt, hogy a királyi család tagjai rendszeresen közölnek a sajtóval nem hízelgő információkat a Windsor-ház többi tagjáról, cserébe azért, hogy pozitívan írjanak róluk.

Érdekesség az ügyben, hogy III. Károly fia más hírességekkel együtt tavaly indított pert magánéletének súlyos megsértése miatt az Associated Newspapers, a többi között a Daily Mail és a The Mail on Sunday bulvárlapok kiadója ellen, aztán megírta a könyvét, ami szintén súlyos botrányokat kavart. 

Borítóképünkön: Harry herceg (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.