Orbán Viktor Donald Trumpnak üzent: Veled vagyunk!

A magyar kormányfő bátorító üzenetet küldött az Egyesült Államok korábbi elnökének, aki ellen példátlan támadás zajlik hazájában.

Munkatársunktól
Forrás: Twitter2023. 04. 03. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Donald Trumpot vád alá helyezték, a korábbi amerikai elnöknek kedden kezdődik a bírósági meghallgatása Manhattanben.

Orbán Viktor a Twitteren üzent politikai szövetségesének.

 

Küzdjön tovább, elnök úr! Veled vagyunk Donald Trump! 

 

– írta a Twitteren Magyarország miniszterelnöke.

Az ügyet ismerő források úgy nyilatkoztak, hogy a volt elnököt első fokon üzleti iratok meghamisításával vádolják, ami az amerikai törvények szerint bűncselekménynek minősül. A részletek, azaz hogy hány vádpontról van szó, és azokban mi is áll, továbbra is titkosak. Trump ügyvédje azt mondta, hogy még ő maga sem látta a vádpontokat. 

 

Várhatóan kedden adja át magát a hatóságoknak, a meghallgatásra helyi idő szerint kora délután kerül sor Manhattanben. A volt elnököt nem fogják megbilincselni, de Joe Tacopina hozzátette, hogy a vád alá helyezés egyéb részletei még rejtélyesek.

Korábban egyetlen volt amerikai ellen sem indult még büntetőeljárás.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.