Pressman nagykövetet azonnal le kell cserélni! – követeli az amerikai jobboldali szövetség

Amerikaiak szólaltak fel Magyarország mellett a Twitteren.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 17:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Határozottan elítéljük a Biden-kormányzat szankcióit szövetségesünk, Magyarország ellen. Ez súlyosan aláássa nemzetbiztonságunkat, és tovább erősíti Kína kezét Közép- és Kelet-Európában. Pressman nagykövetet azonnal le kell cserélni” – írta legújabb Twitter bejegyzésében a Republicans for National Renewal, amely egy amerikai jobboldali szövetség. 

Mint ismert, David Pressman budapesti amerikai nagykövet szerda délután 17 órára sajtótájékoztatót hívott össze, ahol bejelentette: több mint 50 intézményre és személyre vet ki szankciókat Washington, annak érdekében, hogy korlátozza Oroszország hozzáférését a nemzetközi pénzügyi rendszerhez.

A Republicans for National Renewalhoz hasonlóan vélekedett Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke is, 

aki szerint az „Egyesült Államok Nagykövetsége által támogatott budapesti óriásplakátok ellentmondanak a magyar kormány hivatalos álláspontjának, amely a háború kezdete óta a »tűzszünet és béketárgyalások«  folytatására szólította fel a Nyugatot.” 

Mint ismert, az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg a napokban országszerte, amelyek az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott Facebook-csoport megbízásából készültek. A plakáton látható felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta. 

A Judicial Watch egy 24 éves múlttal rendelkező jogvédő szervezet. Elsődleges területük a kormány átláthatóságának, elszámoltathatóságának, jogállamiságnak vizsgálata az Egyesült Államokban, ahol többek között az információszabadság területén is folytatnak tevékenységet.

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete (Forrás: Facebook/US Embassy Budapest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.