Taxival és csónakon érkeztek a kikötői mészárosok

Legkevesebb kilenc halálos áldozata van egy fegyveres támadásnak Ecuador északi részén – közölte a helyi ügyészség.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 12. 8:19
null
ECUADOR-VIOLENCE-PRISON-RIOT Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét áldozatot a kolumbiai határ közelében fekvő Esmeraldas kikötőjéből, két további halottat pedig egy közeli egészségügyi intézményből szállítottak a helyi törvényszéki halottkémi központba a hatóságok keddi tájékoztatása szerint. 

A fegyveres támadásban az ügyészség adatai szerint mintegy húsz fegyveres vett rész. A fegyveresek csónakokon és taxikon érkeztek a kikötőbe, ahol halászokra és kereskedőkre lőttek az El Comercio ecuadori újság beszámolója szerint. 

Az ecuadori kormány az erőszakhullám miatt április elején enyhítette a fegyverviseléssel kapcsolatos törvényeket, és kijárási tilalmat rendelt el Guayaquil kikötőváros környékén. 

A dél-amerikai országban tavaly 4603-ra, az előző évihez képest több mint a duplájára nőtt a gyilkosságok áldozatainak száma. A kormány főként a kábítószer-kereskedőket okolja az erőszakhullámért. 

A Kolumbiában, Bolíviában és Peruban előállított kokaint elsősorban az Egyesült Államokba és Európába csempészik. A kábítószer-csempészet növeli a korrupciót és a brutális erőszakot a tranzitútvonalak környékén. 

Borítókép: Ecuadori rendőrök egy 2022-es börtönlázadás felszámolás során (Fotó: SNAI/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.