„Ha Trump nem is nyert, a CNN veszített az este”

„Irányított kérdésekkel próbálták sarokba szorítani Donald Trumpot, de ez nem sikerült” – vélekedtek a közösségi médiában az egykori elnök szimpatizánsai a tegnap esti CNN-interjúról. A hírcsatornát demokrata és republikánus oldalról, sőt házon belül is komoly vádak érték az esemény miatt, amelyből Trump mellett az est moderátora, Kaitlan Collins még így is profitálni tudott.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 17:29
Donald Trump korábbi republikánus elnök és Kaitlan Collins a CNN amerikai hírcsatorna műsorvezetője, 2023.05.10-én. (Fotó: Will Lanzoni / CNN / The Washington Post Twitter)
Donald Trump korábbi republikánus elnök és Kaitlan Collins a CNN amerikai hírcsatorna műsorvezetője, 2023.05.10-én. (Fotó: Will Lanzoni / CNN / The Washington Post Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha Trump nem is nyerte meg, de a CNN katasztrofálisan elvesztette az estét” – írta a The Hill washingtoni politikai portál a CNN amerikai hírtelevízió tegnap esti, Donald Trump korábbi republikánus elnökkel készített interjúja kapcsán.

A The Hill nem is annyira a CNN műsorvezetőjének, Kaitlan Collins felelősségének tartotta a vereséget, sokkal inkább a republikánusok és a bizonytalan szavazókból álló közönség hatásának, akik számos alkalommal ujjongva támogatták az egykori elnök kijelentéseit, ezzel nehéz és ellenséges közegbe helyezve Collinst.

Trump egy pont után keményen odaszólt Collinsnak, aki számos alkalommal közbevágott az elnök válasza közben, és kioktatta őt „az igazságról”.

Maga igazán kellemetlen egy személyiség

– szúrta oda Trump a műsorvezetőnek, amit a közönség örömittasan fogadott.

A New Hampshire-i rendezvényen a CNN mások mellett az abortuszról, az orosz−ukrán háborúról, az amerikai adósságplafonról, a határkrízisről, a 2020-as elnökválasztásról, a Capitolium ostromáról és a 2024-es választásokról is kérdezte a korábbi elnököt – sok elemző szerint azonban a csatorna túlságosan a múltban ragadt a kérdéseivel, és régi témákat feszegetett.

A sok téma ellenére a CNN moderátora gyakran nem várta meg a korábbi elnök válaszát, sőt Collins jellemzően közbeszúrta a véleményét: – Ez nem igaz.

Az esemény után a CNN műsorvezetője, Jake Tapper pedig úgy vezette fel az interjú megvitatását, hogy a korábbi amerikai elnök sok mindent elmondott ma este, de természetesen azok közül számos dolog ténylegesen hamis volt, elvetve ezzel a csatorna tévedésének lehetőségét.

Az ilyen viták a választókról, nem pedig a sajtóról vagy a moderátorról szólnak

– fogalmazta meg a kritikáját Byron Donalds republikánus floridai képviselő a CNN műsorvezetőjével szemben. Hozzátette: Kaitlan több időt töltött a saját álláspontjának vagy a helyzetről alkotott nézeteinek közbeszúrásával, mint az interjúalany tényleges meghallgatásával.

A demokrata Alexandria Ocasio-Cortez New York-i képviselő még ennél is kritikusabb volt a csatornával, szerinte ugyanis a CNN-nek szégyellnie kellene magát. „Teljesen elveszítették a kontrollt, és engedték, hogy manipulálják őket” – írta a Twitter-bejegyzésében. Más demokraták ugyancsak nem tartották jó ötletnek teret engedni Trumpnak, ugyanakkor a többségük egyetértett a CNN-nel abban, hogy az egykori elnök végig hazudott.

Sőt a The Independent brit lap a CNN egy munkatársának a véleményét is közölte: „Optimista voltam ugyan, de ez borzasztó volt, szét fognak szedni minket” − vélekedett. De más munkavállalók is bírálták a csatornát, aláhúzva, hogy hiba volt teret engedni a korábbi elnöknek.

Joe Biden amerikai elnök a Twitteren reagált az interjúra.

Ez egy egyszerű kérdés, emberek. Akartok még négy évet ebből? Ha nem, akkor szálljatok be a kampányunkba

– utalt arra, hogy 2024-ben újra Kamala Harris alelnökkel közösen szállna harcba az elnöki szék elnyeréséért.

Az egyesek szerinti megkérdőjelezhető teljesítménye ellenére a CNN új szerződést és főműsoridős lehetőséget biztosított Collinsnak.
„Kaitlan ajánlata nem függ az esti teljesítményétől, de tekintettel a Trump-faktorra, az felgyorsíthatja, de meg is fojthatja karrierjét” – közölte a csatorna, felvetve azt a kérdést, hogy Collins vajon ugródeszkának használta-e a Trumppal készített interjút, amelyben meg sem próbált objektív lenni az egykori elnökkel szemben.

A The New York Times arról számolt be, hogy Trump tanácsadói el voltak ragadtatva az interjú fogadtatásától, különösen a hangosan tapsoló tömeg láttán.

Borítókép: Donald Trump korábbi republikánus elnök és Kaitlan Collins, a CNN amerikai hírcsatorna műsorvezetője 2023. május 10-én (Fotó: CNN/The Washington Post Twitter/Will Lanzoni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.