Leállt egy Magyarországot és Ukrajnát összekötő áramvezeték

Egy Ukrajnát és Magyarországot összekötő áramvezeték is megsínylette a masszív orosz légitámadásokat – állítja az ukrán energiaügyi minisztérium.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 10:02
Karnok Csaba
20210908 Szeged Két megyei hulladéklerakónál is átalakítja a távvezetékeket az MVM Démász a madárelhullások miatt. Képen: A Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában az előző éjszakai masszív légicsapások következtében az energetikai infrastruktúra létesítményei is megsérültek, több mint húsz település maradt áram nélkül – közölte az ukrán energiaügyi minisztérium csütörtökön. A lakosok Ukrajna-szerte, a többi között Zaporizzsja, Donyeck, Harkov és Herszon megyében is áram nélkül maradtak.

A Telegram-bejegyzésből kiderült, az energetikai hálózatot ért orosz drón- és rakétatámadások közben

leállt egy Magyarországot és Ukrajnát összekötő közös áramvezeték is. 

Az elmondottak alapján már megkezdték a károk helyreállítását, amelyek a vezeték magyarországi részén keletkeztek.

A két ország közös vezetékét ért csapás egyébként éppen azok után történt, hogy a magyar–ukrán viszonyt több hír is terhelte az elmúlt napokban. Kiszivárgott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támadást tervezhetett a Barátság kőolajvezeték ellen, majd az is kiderült, Brüsszelből azt az üzenetet kapták az ukránok, hogy nyugodtan állítsák le a kőolajszállítást Magyarország felé.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.