Nyilvánosan késeltek és vertek halálra egy tinilányt, senki nem állt meg segíteni

Az ország a világ legdurvább helyének számít, ahol nőnek lenni a legveszélyesebb.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 05. 31. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan leszúrtak és agyonvertek egy tizenhat éves lányt vasárnap India fővárosában egy forgalmas sikátorban, ami újból felháborodást váltott ki az országban élő nők biztonsága és a férfiak által elkövetett erőszak miatt – közölte a CNN

Az áldozat holttestét, akit még nem azonosítottak, vasárnap este találták meg az észak-delhi Rohini városrész Shahbad Dairy nevű negyedében, ahol az incidens történt. Hétfő délután az indiai rendőrség közölte, hogy a gyilkossággal összefüggésben letartóztatott egy Sahil nevű férfit.

Sahilt, aki szerelő volt, a szomszédos Uttar Prades államban lévő Bulandshahrban vették őrizetbe – közölte hétfőn újságírókkal Ravi Kumar Singh, a Külső-Delhi rendőrkapitány-helyettes. Deependra Pathak, Delhi rendőrkapitánya a Times Now indiai hírcsatornának elmondta, hogy az első nyomozás úgynevezett szenvedélyből elkövetett bűncselekmény irányába mutatott.

Láttam, hogy a lányom a földön fekszik, arccal a föld felé

 – mondta a lány apja, Janak Raj a CNN-nek. „A szervei kifordultak, és a feje be volt törve. Élettelenül feküdt ott. Nem volt értelme kórházba vinni.”

„Dühít a tudat, hogy senki sem segített a lányomon” – tette hozzá. „Ha segítettek volna rajta, ma még élne. Azt is hallottam, hogy a járókelők azzal voltak elfoglalva, hogy videót készítsenek az esetről. Még ha kiabáltak volna, az is segített volna a lányomon.”

Raj elmondta, hogy lánya korrepetálással segítette a család pénzügyeit. „Én is halottnak érzem magam” – mondta könnyek között. „Annyira hiányzik. Olyan jó gyerek volt. Mit tegyek?”

Ez az eset a legutóbbi a gyilkosságok és nemi erőszakok hosszú sorában, ami felháborodást váltott ki, mert egyáltalán nem tesznek semmit a nők védelmében és a támadók megbüntetésére Indiában.

Egy kiskorú lányt brutálisan meggyilkoltak a nyílt utcán Delhiben"

– írta a Twitteren Arvind Kejriwal delhi kormányfő. „Ez nagyon szomorú és sajnálatos. A bűnözők rettenthetetlenek lettek, és a rendőrségtől sem félnek”

– tette hozzá.

Swati Maliwal, a Delhi Női Bizottság elnöke azt mondta, hogy még soha nem látott ilyen ijesztő esetet.

Delhi rendkívül bizonytalanná vált a nők és lányok számára

 – tette hozzá.

India már régóta küzd a nemi erőszak problémájával. A Thompson Reuters Foundation 2018-as, a nőkkel foglalkozó szakértők körében végzett felmérése szerint az ország a világ legkeményebb helyének számít, ahol nőnek lenni veszélyes. A nők elleni bűncselekmények gyakorisága is növekszik Indiában. Az indiai Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartó Hivatal adatai szerint a nők elleni bűncselekmények száma 2020-ban húsz százalékkal volt magasabb, mint 2013-ban, a kormányzó Bharatiya Janata Párt hatalomra kerülése előtti utolsó évben.

Az aktivisták szerint a valós statisztikák valószínűleg csak a jéghegy csúcsát jelentik, mivel a nők elleni erőszak számos formáját, például a nemi erőszakot gyakran nem jelentik be.

Yogita Bhayana, a People Against Rapes in India alapítója szerint a probléma nagyrészt a régi társadalmi normákban gyökerezik.

Megtanulunk együtt élni az ilyen helyzetekkel az országunkban, ami nagyon sajnálatos

– mondta Bhayana a CNN-nek. 

„Az, hogy kamerákat és rendőrbírókat helyezünk ki, nem lesz elég. A munkát a férfiak és a fiúk gondolkodásmódján kell elvégezni.”
 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.