Támogatja a rendőrség feloszlatását, de biztonsági cégekbe fektet a baloldali milliárdos

Miközben támogatja a rendőri erők csökkentését vagy megszüntetését szorgalmazó mozgalmakat, a baloldali milliárdos Pierre Omidyar, az eBay alapítója komoly összeget fektetett be a Bond nevű magánbiztonsági start-up vállalkozásba, amelyet gyakran a „testőrök Uberjeként” emlegetnek. Ez legalábbis kérdéseket vet fel a „jótékonykodása” valódi célját illetően.

Magyar Nemzet
2023. 05. 29. 14:20
Masked,Burglar,With,Crowbar,Breaking,And,Entering,Into,A,Victim's
576370024 Fotó: Audio und werbung Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pierre Omidyar 8,91 milliárd dollárra becsült vagyonából nagyvonalúan juttatott a rendőri visszaélések elleni tiltakozásokban részt vevő csoportoknak. Két szervezet, a PolicyLink és a Democracy Fund például 1,3 millió dollárt kapott a DefundPolice.org honlapra elkészítésére és fenntartására, amely a rendőrség költségvetésének csökkentését propagálja, írja a Breitbart amerikai hírportál.

Omidyar üzleti befektetései azonban némiképp árnyalják a képet. A milliárdos jelentős összegeket fektetett be a Bondba, egy olyan platformba, amely lehetővé teszi, hogy magánszemélyek igény szerint megfizethető, magasan képzett testőröket béreljenek. Az app hamar népszerűvé vált mint magánbiztonsági alternatíva. Omidyarnak ezen kívül részesedése van a Deep Sentinelben is, amely egy mesterséges intelligencia által vezérelt biztonsági kamerarendszer, amelyet a betörők felismerésére terveztek.

Ez persze nem is csoda, hiszen a baloldali vezetésű amerikai városokban elharapózó bűnözés egyre népszerűbbé teszi az ilyen és hasonló vállalkozások szolgáltatásait. Volt olyan cég, amelynek a bevétele megháromszorozódott a növekvő bűnözési ráta és az aggodalmak miatt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.