Válik a finn miniszterelnök

Sanna Marin kapcsolata 19 év után ér véget. A féktelen bulizásáról is elhíresült politikus az Instagramon közölte a hírt, amelynek klasszikus poszt helyett csak egy ideiglenesen látható történetet szánt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 11:00
MARIN, Sanna
Helsinki, 2023. április 02. Sanna Marin finn miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke a párt kampányközpontjában tartott eredményváró rendezvényen Helsinkiben 2023. április 2-án, a finn parlamenti választások napján. MTI/AP/Szergej Gric Fotó: Szergej Gric
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markus Räikkönen és Sanna Marin közel húsz éven át élt együtt, ebből három év volt házasság. 

„Együtt adtuk be a válókeresetet. Hálásak vagyunk az együtt töltött 19 évért és a szeretett lányunkért” – áll a közösségi médiában közölt rövid tájékoztatásban. Hozzáteszi: „Továbbra is jóban vagyunk egymással, és megmaradunk szerető szülőknek. Ezután is töltünk majd együtt időt, mint család” − tette hozzá.

Hogy mi áll a válás hátterében, és mikor romlott meg a házasságuk, nem közölték, az azonban árulkodó lehet, hogy Markus Räikkönen utoljára tavaly decemberben posztolt közös képet feleségével, akkor is egy protokollrendezvényről.

Míg az utolsó romantikus hangulatú kép (egy esküvői fotó) 2022 augusztusában, évfordulójukon került ki az oldalára. 

Sanna Marin Instagaram-profilján szintén a tavaly decemberi kép az utolsó, amelyen együtt láthatók.

A válásról szóló bejelentés azt követően történt, hogy Sanna Marin kormánypártja, a Szociáldemokrata Párt 19,9 százalékkal csak a harmadik helyre szorult az áprilisi finn parlamenti választásokon. A voksolást a Petteri Orpo vezette jobbközép Nemzeti Szövetség nyerte, második helyen a bevándorlásellenes a Finnek végeztek. Az új koalíciós kormány megalakulásáig Sanna Marin ideiglenes miniszterelnöki posztot tölt be. 

Sanna Marint a világ legfiatalabban hivatalba kerülő miniszterelnökeként tartják számon, 20 évesen lépett be a politikai életbe, 34 évesen pedig országának miniszterelnökévé választották. Gyorsan tett szert nagy népszerűségre, elsősorban a fiatalok körében, ugyanakkor az utóbbi időben egyre több kritika érte, elsősorban féktelen bulizásai és kormányának magas közkiadásai miatt.

Borítókép: Sanna Marin finn miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke a párt kampányközpontjában tartott eredményváró rendezvényen Helsinkiben 2023. április 2-án, a finn parlamenti választások napján (Fotó: MTI/AP/Szergej Gric)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.