Joe Biden leüvöltött egy újságírót, aki kínos kérdésekkel bombázta + videó

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház előtt beszélt újságíróknak, amikor egy riporter a fia 2017-es szöveges üzeneteiről kérdezte, amelyek arra utalnak, hogy az elnök is benne volt egy külföldi céggel folytatott tárgyalásban.

Kónya Rita
2023. 06. 29. 6:27
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
WASHINGTON, DC - APRIL 10: U.S. President Joe Biden and his son Hunter Biden attend the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House on April 10, 2023 in Washington, DC. The tradition dates back to 1878 when President Rutherford B. Hayes invited children to the White House for Easter and egg rolling on the lawn. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi adóhatóság (IRS) ügynökei, akiknek a tanúvallomását múlt héten hozták nyilvánosságra a képviselőház republikánus tagjai, többek között azzal is meggyanúsították Joe Biden amerikai elnököt, hogy ő is belekeveredett fia kétes külföldi üzleti ügyeibe. Hunter Biden állítólag az apjára hivatkozott egy kínai üzlettársának küldött WhatsApp-üzenetben, amelyben gyakorlatilag megzsarolta az üzletembert.

Itt ülök apámmal, és szeretnénk megérteni, hogy miért nem teljesült a vállalt kötelezettség. Mondja meg az igazgatónak, hogy szeretném ezt most megoldani, mielőtt kicsúszik a kezünkből a dolog, és a most azt jelenti, hogy ma este

− írta állítólag az ifjabbik Biden.

Hunter Biden ügyvédje nem tagadta az üzenet hitelességét, de hangsúlyozta, hogy a függőséggel folytatott küzdelme során Hunter által tett bármilyen cselekedetnek nincs semmilyen köze a családjához. A Fehér Ház szerint Biden elnök „nem üzletelt a fiával”.

A Fox News amerikai televíziós hálózat tudósítása szerint erről kérdezte az elnököt Steven Nelson, a New York Post riportere. „Biden elnök úr, mennyire volt köze a fia kínai zsarolással kapcsolatos szöveges üzeneteihez? Ott volt? Részt vett benne?” Biden tagadta a vádat, és ráüvöltött az újságíróra.

A szituáció komoly felháborodást váltott ki. „Szóval Biden vagy tudott róla, és itt hazudik, vagy valóban nem tudott róla, DE általában nincs baja azzal, hogy Hunter lényegében fenyegetésként + alku tárgyaként használja a nevét” – foglalta össze a problémát Alec Sears republikánus médiastratéga.

Bár Hunter Biden csak vádalkuval úszta meg a börtönbüntetést, az elnök továbbra is úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Múlt csütörtökön, mindössze két nappal a nagy felháborodást kiváltó megegyezés után, az ifjabbik Biden már szerepelt a Narendra Modi indiai miniszterelnök tiszteletére adott állami vacsora vendéglistáján, számolt be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Ugyanazon a napon, mindössze néhány órával a vacsora előtt tették közzé a képviselőház republikánus tagjai két adóhatósági ügynök vallomását, akik szerint a az igazságügyi minisztérium, az FBI és a szövetségi adóhatóság (IRS) beavatkozott a Hunter Biden elleni vizsgálatba, amely végül vádalkuval zárult. Tucker Carlson konzervatív véleményvezér szerint az ifjabb Biden ellen felhozott adóelkerülési vádakért egy átlag amerikait börtönbe csuktak volna.

Mint arról lapunk is beszámolt, Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden alkut kötött a hatóságokkal, hogy elkerülje a bírósági vádemelést az akár 12 év börtönnel büntethető cselekmények ügyében.

Az egyezség értelmében vétkesnek mondja magát összesen több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában 2017-ben és 2018-ban, a tiltott fegyverbirtoklás ügyében pedig úgynevezett megelőző eljárás indul ellene. Hunter Bident azzal gyanúsítják, hogy 2018 októberében törvénytelenül jutott fegyverhez, mert a vásárlás során azt állította, hogy nem fogyaszt kábítószert, holott abban az időben kábítószer-függőséggel küzdött, és az amerikai törvények szerint ilyen személy nem birtokolhat lőfegyvert.

Az elnök fiának adóhatósági vizsgálata már évek óta húzódott. Áprilisban egy adóhatósági ügynök, aki az ügyön dolgozott, védelmet kért, hogy tanúskodhasson a kongresszus előtt a Biden-kormányzat politikai beavatkozásával és az ügy nem megfelelő kezelésével kapcsolatban.

Alig néhány héttel később az ügyön dolgozó teljes ügynökcsapatot menesztették, amit az informátor tisztán bosszúnak tart.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Drew Angerer/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.