Felszólította a svéd külügyminiszter Magyarországot

Itt az ideje ratifikálni a svéd NATO-csatlakozásról szóló szerződést − véli Tobias Billström.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 12:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd külügyminiszter felszólította Magyarországot a NATO-csatlakozással kapcsolatban − szúrta ki a Mandiner. A lap szerint Tobias Billström tárcavezető arról beszélt, hogy Svédország csatlakozása megerősíti a védelmi szövetség biztonságát, ezért arra sürgette a magyar kormányt: kezdjék meg a ratifikációs tárgyalásokat. 

Ez egyértelmű üzenet a svéd kormánytól

− szögezte le Billström. 

Az Országgyűlés szuverén jogköre

Szijjártó Péter nemrégiben a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ha a svéd politikusok az elmúlt években nem tettek volna olyan nyilatkozatokat, amelyek tisztességtelenek voltak Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben, akkor nyilvánvalóan a parlament is sokkal könnyebben jutott volna át ezen a szavazáson.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, mivel a svéd politikusok megkérdőjelezték a magyar demokrácia minőségét és úgy általában a létezését, ezért most a parlamenti képviselők továbbra is mérlegelik, hogy mikor jutnak el oda, hogy a kormány által javasolt ratifikációs szavazást napirendre tűzzék erről.

Novák Katalin a 24.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott: „Az Országgyűlés szuverén jogköre, hogy ebben az ügyben döntést hozzon, én személyesen azonban azt gondolom, hogy ez már időszerű lenne”.

Borítókép: Tobias Billström svéd külügyminiszter (Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.