Komoly műtét vár Ferenc pápára

Altatásos hasi műtét miatt vonul az egészségügyi intézetbe Ferenc pápa.

Magyar Nemzet
Forrás: APNews2023. 06. 07. 11:10
null
Pope Francis gets on the popemobile car as he leaves at the end of the weekly general audience on June 7, 2023 at St. Peter's square as in The Vatican. Pope Francis will undergo an operation for an abdominal hernia on June 7 at a Rome hospital, where he is expected to stay for "several days", the Vatican said. (Photo by Andreas SOLARO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa szerdán kórházba megy hasi műtétre egy bélelzáródás miatt, két évvel azután, hogy vastagbélgyulladás és vastagbélszűkület miatt 33 centimétert távolítottak el a vastagbeléből – írja az APNews.

A Vatikán közölte, hogy a nyolcvanhat éves Ferenc pápát altatásban műtik, és több napig a római Gemelli kórházban marad.

A pápa a Vatikán közlése szerint laparotómián és protézissel végzett hasfalplasztikai műtéten esik át, hogy kezeljék a bél visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó szűkületét.

A laparotómia nyílt hasi műtét. Segítségével a sebész diagnosztizálhat és kezelhet problémákat. A közlemény szerint Ferenc pápa bélelzáródás miatt szenvedett, ami egy korábbi heg felett kialakult sérv.

„A pápa több napig az egészségügyi intézetben fog tartózkodni a műtét utáni felépülése érdekében” – áll a közleményben. 

A pápát március végén vizsgálták az orvosok, akkor légúti fertőzés miatt szállították kórházba szerdán Ferenc pápát.

A műtéttel kapcsolatban a nemzetközi források emlékeztettek rá, hogy Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal is küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején. 

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: AFP/Andreas Solaro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.