időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Komoly műtét vár Ferenc pápára

Magyar Nemzet
Forrás: APNews
2023.06.07. 11:10 2023.06.07. 11:34
Komoly műtét vár Ferenc pápára

Ferenc pápa szerdán kórházba megy hasi műtétre egy bélelzáródás miatt, két évvel azután, hogy vastagbélgyulladás és vastagbélszűkület miatt 33 centimétert távolítottak el a vastagbeléből – írja az APNews.

A Vatikán közölte, hogy a nyolcvanhat éves Ferenc pápát altatásban műtik, és több napig a római Gemelli kórházban marad.

A pápa a Vatikán közlése szerint laparotómián és protézissel végzett hasfalplasztikai műtéten esik át, hogy kezeljék a bél visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó szűkületét.

A laparotómia nyílt hasi műtét. Segítségével a sebész diagnosztizálhat és kezelhet problémákat. A közlemény szerint Ferenc pápa bélelzáródás miatt szenvedett, ami egy korábbi heg felett kialakult sérv.

„A pápa több napig az egészségügyi intézetben fog tartózkodni a műtét utáni felépülése érdekében” – áll a közleményben. 

A pápát március végén vizsgálták az orvosok, akkor légúti fertőzés miatt szállították kórházba szerdán Ferenc pápát.

A műtéttel kapcsolatban a nemzetközi források emlékeztettek rá, hogy Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal is küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején. 

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: AFP/Andreas Solaro)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.