időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Háborúpártisággal vádolták meg Olaf Scholzot

Gábor Márton
2023.06.05. 12:43 2023.06.05. 14:33
Háborúpártisággal vádolták meg Olaf Scholzot

Nem várt harag zúdult a napokban Olaf Scholz német szövetségi kancellárra, aki a Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik nagygyűlésén vett részt. A Deutsche Welle német televíziós hálózat Twitter-oldalán megjelent videóban egy egészen új Scholzot látunk. A szövetségi kancellárt nyugodt emberként ismerik, aki ritkán hívja fel magára a figyelmet érzelmi kitörésekkel. Annál meglepőbb tehát, hogy a brandenburgi Falkensee-ben megrendezett Európa-fesztivál során miként utasította rendre azokat a megjelenteket, akik háborúpártinak titulálták. 

Amint Scholz a mikrofonhoz lépett, a tömeg elkezdett fütyülni, és háborús uszítónak titulálta a kancellárt, illetve azzal is megvádolták, hogy az ukrajnai orosz inváziót fokozta azzal, hogy fegyvereket és támogatást nyújtott Ukrajnának, és így közvetve felelős a háború áldozataiért.

A kancellár azonban magából kikelve elmagyarázta,

 

a háborút szító Putyin a háborús uszító. Ő szállta meg Ukrajnát kétszázezer katonával. Sokkal több katonát mozgósított. Saját polgárainak életét kockáztatta egy imperialista álomért. Putyin el akarja pusztítani és meg akarja hódítani Ukrajnát.

 

Ezekután a kancellár a hangadók felé fordult, és azt mondta, hogy „kedves bőgőmasinák, miközben ti azt kiabáljátok, hogy teremtsünk békét fegyverek nélkül, addig Putyin hihetetlen mennyiségű tankot, rakétát, cirkálórakétát gyűjtött össze, majd pedig mindet Ukrajnára irányította. Városokat, falvakat, vasútvonalakat és autópályákat rombol”.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár (Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand)

Háború Ukrajnában

Robert C. Castel: A Nyugat benézte az ukrajnai háborút + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.