Háborúpártisággal vádolták meg Olaf Scholzot

A német kancellárra az SPD által tartott egyik gyűlésen támadt rá az elégedetlenkedő tömeg.

Gábor Márton
2023. 06. 05. 12:43
SCHOLZ, Olaf
Strasbourg, 2023. május 9. Olaf Scholz német kancellár felszólal az Európai Parlament (EP) Ez Európa címmel rendezett vitájában az uniós törvényhozó testület plenáris ülésén Strasbourgban 2023. május 9-én. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem várt harag zúdult a napokban Olaf Scholz német szövetségi kancellárra, aki a Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik nagygyűlésén vett részt. A Deutsche Welle német televíziós hálózat Twitter-oldalán megjelent videóban egy egészen új Scholzot látunk. A szövetségi kancellárt nyugodt emberként ismerik, aki ritkán hívja fel magára a figyelmet érzelmi kitörésekkel. Annál meglepőbb tehát, hogy a brandenburgi Falkensee-ben megrendezett Európa-fesztivál során miként utasította rendre azokat a megjelenteket, akik háborúpártinak titulálták. 

Amint Scholz a mikrofonhoz lépett, a tömeg elkezdett fütyülni, és háborús uszítónak titulálta a kancellárt, illetve azzal is megvádolták, hogy az ukrajnai orosz inváziót fokozta azzal, hogy fegyvereket és támogatást nyújtott Ukrajnának, és így közvetve felelős a háború áldozataiért.

A kancellár azonban magából kikelve elmagyarázta,

 

a háborút szító Putyin a háborús uszító. Ő szállta meg Ukrajnát kétszázezer katonával. Sokkal több katonát mozgósított. Saját polgárainak életét kockáztatta egy imperialista álomért. Putyin el akarja pusztítani és meg akarja hódítani Ukrajnát.

 

Ezekután a kancellár a hangadók felé fordult, és azt mondta, hogy „kedves bőgőmasinák, miközben ti azt kiabáljátok, hogy teremtsünk békét fegyverek nélkül, addig Putyin hihetetlen mennyiségű tankot, rakétát, cirkálórakétát gyűjtött össze, majd pedig mindet Ukrajnára irányította. Városokat, falvakat, vasútvonalakat és autópályákat rombol”.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár (Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.