Hadüzenethez hasonlította a szankciókat az eritreai elnök

Meghívta Iszajasz Afeverki eritreai elnököt az Oroszország–Afrika csúcstalálkozóra Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor szerdán fogadta őt a Kremlben.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 6:22
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. július 20. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov Fotó: Alekszej Majsov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második Oroszország–Afrika csúcstalálkozót és gazdasági fórumot 2023. július 26–29. között rendezik meg Szentpéterváron. Az elsőt 2019 októberében, Szocsiban tartották meg.

Afeverki a szerdai találkozón egyebek között azt hangoztatta, hogy Oroszországnak még részt kell vállalnia egy új, igazságosabb világrend kialakításában, amely egyebek között a kölcsönös tiszteleten, az együttműködésen és a jóléten alapul.

A szuverén országok fejlődését szankciókkal és elszigeteléssel akadályozni próbáló kísérletek lényegében hadüzenetnek számítanak ezen országok ellen 

– idézi az eritreai elnököt a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.