Hidvéghi Balázs: Elítéljük a lengyel választásokba való beavatkozást!

A fideszes EP-képviselő szerint a lengyel egy büszke, magabiztos és sikeres nemzet, amely képes a saját útját járni, anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 18:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Visszautasítom a Lengyelország elleni folyamatos támadásokat, és több tiszteletet követelek a lengyel választóknak – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai uniós parlamenti képviselője szerdán a testület strasbourgi plenáris ülésén a lengyelországi jogállamiságról szóló vitában. A képviselő felszólalása első részében lengyelül szólt az EP plénumához: 

A lengyel egy büszke, magabiztos és sikeres nemzet, amely képes a saját útját járni, anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná

– mondta. A képviselő üzent a Donald Tusk vezette Polgári Platform Európai Néppártban helyet foglaló lengyel ellenzéki képviselőknek, akik véleménye szerint a legutóbbi támadások mögött álltak. 

Tévednek, ha azt gondolják, hogy ha otthon nem sikerül választásokat nyerniük, akkor idejönnek Strasbourgba vagy Brüsszelbe, és mindenféle radikális baloldalival szövetkezve támadják a saját országukat és a saját honfitársaikat

– fogalmazott a fideszes politikus. Hozzátette: – Ez nem fog önöknek választási győzelmet eredményezni otthon, mert a lengyelek – a magyarokhoz hasonlóan – elutasítják ezt a hozzáállást. 

A saját érdemeik alapján nyerjenek választásokat! Hagyják abba saját honfitársaik támadását itt, Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Ez nem helyes

– szólított fel Hidvéghi Balázs.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.