Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Moszkva: Az Egyesült Államok Európa-szerte atomfegyvereket telepít

Joe Biden amerikai elnök felelőtlen lépésnek nevezte, hogy orosz nukleáris fegyverek érkeztek Belaruszba.

Gábor Márton
2023. 06. 17. 19:38
amerikai atombomba Forrás: FAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz atomfegyverek külföldre telepítésével kapcsolatos bírálatokra reagálva Dmitrij Medvegyev a Telegram-csatornáján közölt üzenetében párhuzamot vont az Egyesült Államok hasonló lépéseivel. Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy 

miközben az USA elnöke, Joe Biden felelőtlennek nevezte, hogy az orosz kormány taktikai atomfegyvereket telepít Belaruszba, az Egyesült Államok szerte Európában teszi ugyanezt. 

Bejegyzésében részletezte, Washington Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Olaszországba és Törökországba telepít atomfegyvereket, amelyek nem taktikai fegyverek, hanem robbanófejek.

Vlagyimir Putyin az ukrajnai invázió megindítása óta egyre közelebb került megbízható partnereihez. Az orosz elnök pénteken közölte, hogy szövetségesének, Belarusznak küldte el az első atomfegyver-szállítmányt, a többit pedig az év végéig szállítják el.

Ez csak az elrettentés egyik eleme, hogy mindenki, aki stratégiai vereséget akar okozni nekünk, ne feledkezzen meg a körülményekről és a következményekről

– jelentette ki. Az orosz elnök márciusban jelentette be, hogy az arzenál egy részét Belaruszba akarják áthelyezni. Azt mondta, a fegyvereket csak valós fenyegetés esetében vetnék be.

Az elnök a pénteki gazdasági fórumon elmondott beszédében kijelentette, hogy erői könnyen lerombolhatnák az ukrán fővárosban, Kijevben álló összes épületet, de eddig úgy döntöttek, hogy nem teszik.

Borítókép: Amerikai atombomba (Fotó: FAS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.