Videón, amint kiemelik a Titan roncsait, hamarosan kiderülhet, mi történt valójában

Ez kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy kiderítsék, mitől roppanhatott össze a tengeralattjáró.

Magyar Nemzet
Forrás: AP News2023. 06. 28. 20:35
POLAND-HIMALAYAS-CLIMBING-ACCIDENT A handout photo released by Polish winter expedition association Polski Himalaizm Zimowy shows Maciej Berbeka, 58, posing on February 13, 2013 at ca 7,500m during the first ever winter ascent of the Broad Peak, the 12th highest mountain in the Himalayas. He and Tomasz Kowalski, 27, went missing early March 6, 2013 morning on their way back to their base camp after having split off from two other Polish climbers who also made the ascent. AFP PHOTO / POLSKI HIM Fotó: Europress/AFP/Tomasz Kowalski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra a szárazföldön van a Titan tengeralattjáró, legalábbis a roncsai, miután a múlt héten a Titanichoz vezető úton összeroppant, a fedélzeten pedig öt ember vesztette életét. A roncsokat a Horizon Arctic hajó fedélzetéről a kanadai parti őrség mólójánál, az Új-Fundland szigetén fekvő St. John kikötőjében emelték ki.

Az AP News arról ír, hogy mindez kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy kiderítsék, mitől roppanhatott össze a tengeralattjáró. A vizsgálatot az Amerikai Egyesült Államok és Kanada közlekedésbiztonsági hivatalai, valamint az amerikai parti őrség, illetve a kanadai RCMP rendőrségi szerv munkatársai folytatják majd le.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a Titan tengeralattjáró farokkúpját a Titanic orrától mintegy 1600 lábnyira, több mint 480 méterre a tengerfenéken fedezték fel, amint arról is, hogy már évek óta tudhatott a tulajdonos cég a Titan tengeralattjáró hibáiról.

Borítókép: Partra emelik a Titan mélytengeri búvárhajó roncsát a Horizon Arctic hajó fedélzetéről a kanadai parti őrség mólójánál, az Új-Fundland szigetén fekvő St. John kikötőjében 2023. június 28-án (Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Daly)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.