Hatalmas összegért kelt el egy őshüllő csontváza

A csontjai szinte teljes épségben megmaradtak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 20:11
Dinoszaurusz csontváz Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őshüllő csontvázát négymillió dollárért adták el egy New York-i árverésen. A dinoszaurusz jellegű lény egy hatméteres szárnyfesztávolságú, hatalmas, madárszerű állat volt, amely körülbelül nyolcvanötmillió évvel ezelőtt élt. Hórusznak nevezték el a sólyomfejű egyiptomi isten után, és 2002-ben fedezték fel Kansasban, egy olyan területen, amely a kréta korban egy Észak-Amerikát kettészelő beltenger lehetett. 

A pteranodon a valaha élt legnagyobb szárnyas lények egyike, és a víz felett repülve, hosszú csőre segítségével fogott halat.

Az árverésre bocsátott példány csontjai szinte teljes épségben megmaradtak, ami ekkora méretben ritkaságnak mondható. Az aukciósház becsüsei előzetesen nem zárták ki, hogy a maradványok leütési ára eléri a hatmillió dollárt.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.