Magyar mozgássérültet akart a repülőtéren hagyni az egyik légitársaság

A családtagjainak köszönheti, hogy hazajutott.

Magyar Nemzet
Forrás: MEOSZ2023. 07. 05. 15:30
Rear,View,Of,A,Man,In,Wheelchair,At,The,Airport
674903590 Fotó: cunaplus
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A becsekkolásnál szembesült azzal a mozgáskorlátozott fiatalember a milánói repülőtéren, hogy bár van érvényes repülőjegye, nem kaphat beszállókártyát – írja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ).

Az elektromos kerekesszékének akkumulátorát – pontosan ugyanazt, amellyel előző nap ugyanezzel a légitársasággal utazhatott – veszélyesnek találták, és nem engedték fel a repülőre. Akkumulátor nélkül viszont nem működik az elektromos kerekesszék.

Annak ellenére, hogy az akkumulátor megfelelt a légitársaság feltételeinek, sem az észérvek, sem a konzuli fellépés nem segített, az akkumulátort lefoglalták és rendőri intézkedést kértek a mozgássérült utassal szemben. A fiatalembert tehát választás elé állították. Vagy Milánóban marad, vagy felszáll egy működésképtelen elektromos kerekesszékkel. 

Végül a családtagjai segítségével jutott haza. 

Közleményében a MEOSZ azt írja, elfogadhatatlannak tartja, hogy az amúgy is kiszolgáltatott mozgáskorlátozott emberek utazásuk során ilyen méltatlan és megalázó helyzetbe kerüljenek. 

A szövetség haladéktalanul fellépett a mozgássérült fiatalember érdekében – írják

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.