Törökországtól vásárol drónokat Szaúd-Arábia

Recep Tayyip Erdogan török elnök Öböl menti körútja során ellátogat Katarba és az Egyesült Arab Emírségekbe is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 18. 10:33
SZALMÁN, Mohamed bin; ERDOGAN, Recep Tayyip
Dzsidda, 2023. július 18. A szaúd-arábiai királyi udvar által közreadott képen Mohamed bin Szalmán herceg, szaúd-arábiai trónörökös (j) Recep Tayyip Erdogan török elnököt fogadja Dzsiddában 2023. július 17-én. MTI/EPA/Szaúd-arábiai királyi udvar Fotó: Bandar al-Dzsalud
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaúd-Arábia és Törökország energetikai, védelmi, befektetési és más területeket is érintő megállapodásokat írt alá – jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökség kedden. Recep Tayyip Erdogan török elnök és Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg, a királyság tényleges uralkodója is részt vett az aláírási ceremónián. Szaúd-Arábia többek között két szerződést is kötött a katonai drónokat gyártó Baykar Defense török nagyvállalattal.

A drónok vásárlásának az a célja, hogy fokozza a királyság fegyveres erőinek felkészültségét, és megerősítse védelmi és gyártási képességeit

– írta Háled bin Szalmán szaúdi védelmi miniszter a Twitter-oldalán.

A szaúdi védelmi miniszter azt is közölte, hogy a két ország védelmi együttműködési megállapodást is kötött egymással. Az SPA hírügynökség beszámolója szerint Szaúd-Arábia az első állomása a török elnök Öböl menti körútjának, amelyre „nagy reményekkel” tekint, hogy pénzügyi és befektetési megállapodásokkal enyhítse a török költségvetési feszültségeket, a magas inflációt és az ország gyengülő valutáját. Erdogan Öböl menti körútja, amely érinti még Katart és az Egyesült Arab Emírségeket is, szerdán ér véget.

Borítókép: Mohamed bin Szalmán herceg, szaúd-arábiai trónörökös (jobbra) Recep Tayyip Erdogan török elnököt fogadja Dzsiddában 2023. július 17-én (Fotó: MTI/EPA/Szaúd-arábiai királyi udvar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.