Újabb ázsiai országba utazhatunk közvetlen járattal

Az első Budapest és Taskent közötti járatok augusztus 20. után szállnak fel.

2023. 07. 24. 9:18
Qanot Sharq
Qanot Sharq Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztustól közvetlen járattal lehet utazni Budapestről Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe – adta hírül hétfőn az üzbegisztáni közlekedési minisztérium. A járatokat az üzbég Qanot Sharq légitársaság fogja üzemeltetni, az első járatok augusztus 20. után szállnak fel. A vonalon az Airbus A320 típusú repülőgépek állnak majd forgalomba.

Az elmúlt hónapokban egyre szorosabb együttműködés alakult ki Magyarország és Üzbegisztán között, a kapcsolatok elmélyülésének egyik legjelentősebb eseménye volt, hogy Taskent tavasszal megnyitotta budapesti nagykövetségét.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette, az üzbég főváros mellett kifejezetten a magyar vállalatok számára ipari övezet jön létre, ahol a hazai cégek kedvezményes szabályok között működhetnek majd. A közös tervek között szerepelt továbbá a közvetlen légi összeköttetés megteremtése Taskent és Budapest között, melyet év végéig terveztek megvalósítani a felek.

Borítókép: A Qanot Sharq üzbég légitársaság repülőgépe (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.