Az oroszok egyik legnagyobb kikötőjét támadták az ukrán drónok + videók

Az ukrán haderő a Fekete-tengeren is előszeretettel alkalmaz pilóta nélküli harcjárműveket.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 7:16
TO GO WITH AFP STORY *Novorossiisk, porte d'exportation du pétrole russe, craint la congestion (REPORTAGE)*
Picture taken 06 July 2004, shows the view of the oil harbor in Novorossiysk, the southern Russian seaport town in the Black Sea territory. AFP PHOTO/ LUCIE GODEAU (Photo by LUCIE GODEAU / AFP) Fotó: LUCIE GODEAU / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán tengeri drónok támadtak meg egy orosz bázist Novorosszijszk közelében – jelentette a The Guardian brit napilap az orosz védelmi minisztérium közlése alapján. 

A csapás péntek hajnalban történt, az orosz kereskedelem szempontjából kiemelten fontos novorosszijszki kikötőt ideiglenesen lezárták. Az orosz tájékoztatás szerint a támadásban részt vevő drónokat megsemmisítették. 

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az ukrán haderő a Fekete-tengeren is előszeretettel alkalmaz pilóta nélküli harcjárműveket. A CNN által közölt riportban be is mutatták az egyik hazai fejlesztésű tengeri drónt, amely a „Shark” (Cápa) nevet kapta, s amelynek fontos szerepe volt a múlt hónapban az Oroszországot a 2014-ben annektált Krím félszigettel összekötő Kercsi híd elleni merényletben.

 

A mostani dróntámadás a folytatása az elmúlt időszakban orosz területet érő ukrán csapásoknak. Legutóbb kedd hajnalban érte dróncsapás az orosz fővárost, azonban azelőtt is több esetben támadták Moszkvát vagy éppen a határ menti régiók településeit, noha ezeket a támadásokat Kijev nem minden esetben vállalta magára. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt vasárnapi videóüzenetében ezzel kapcsolatban arról beszélt, elkerülhetetlen és igazságos, hogy a háború szépen lassan átterjed Oroszország területére.

Borítókép: Novorosszijszk kikötője (Fotó: AFP/Lucie Godeau) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.