Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Húsz éve tűnt el egy síelő, a holtteste most került elő egy olvadó gleccseren

Megtalálták a férfi hátizsákját is, benne a jogosítványával és egy bankkártyával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 22. 18:20
Amazing,View,Of,Aletsch,Glacier,,The,Largest,Glacier,In,The
1891484677 Fotó: Siam Stock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2001-ben, 37 évesen eltűnt férfi maradványait mintegy 2900 méteres magasságban, a Schlanketees-gleccseren, Tirolban találta meg egy hegyivezető augusztus 18-án. A holttest közelében megtalálták a férfi hátizsákját is, benne a jogosítványával és egy bankkártyával, így a kilétét nem volt nehéz megállapítani. 

A teljes bizonyossághoz mindazonáltal DNS-vizsgálatot is végeznek – jelentette be kedden a tiroli rendőrség.

A hatóságok szerint a sítúrán részt vevő férfit annak idején baleset érhette a gleccseren.

Az alpesi gleccserek rekordütemű olvadása egyre több olyan ember földi maradványait hozza felszínre, aki még évtizedekkel korábban tűnt el és vesztette életét a hegyekben.
Június végén is találtak emberi maradványokat és síeszközöket ugyanezen a tiroli gleccseren, amely minden korábbinál jobban, kilencven méterrel zsugorodott a 2021/22-es szezonban. 

A rendőrség szerint több évtizedes maradványokról lehet szó, de a vizsgálatok egyelőre nem hoztak eredményt az azonosításban.

A rendőrség szóvivője nagyon ritkának nevezte, hogy ilyen rövid időn belül előkerüljenek maradványok, majd még egy komplett test is. A szomszédos Svájcban júliusban egy 1986-ban eltűnt, 38 éves német alpinista maradványait találták meg. 

A Schlanketees-gleccseren 2350 méteres magasságban 2011-ben is megtalálták egy ember maradványait, vélhetően egy 1957-ben eltűnt környékbeli lakosét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.