Kiderült, mikor pótolja be III. Károly franciaországi útját

A brit király útját a nyugdíjtörvény következtében kirobbant zavargások miatt kellett elhalasztani.

2023. 08. 14. 7:01
KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Ascot, 2023. június 22. III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné hintón érkezik az ascoti derbire 2023. június 22-én, a hölgyek napján. A június 24-ig tartó, ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember végén utazik Franciaországba III. Károly és felesége Kamilla királyné, miután márciusra időzített útjukat el kellett halasztani a franciaországi nyugdíjtörvény okozta zavargások közepette. Emmanuel Macron köztársasági elnök az út előtt mindössze két nappal közölte, mégsem látják vendégül a királyi párt – a látogatását elhalasztását London kérte biztonsági okokra hivatkozva. Akkorra ugyanis már kilenc napja tartottak az erőszakba torkolló megmozdulások.

III. Károlynak azonban a párizsi lett volna az első útja megkoronázása óta, végül Németországba utazott először az Egyesült Királyság királyaként.

A francia sajtó azonban az Élysée-palota – a francia köztársasági elnök hivatalos rezidenciájára hivatkozva – arról számolt be a hétvégén, hogy brit királyi párt tervek szerint szeptember 20. környékén fogadja Macron Párizsban, a konkrét dátumról azonban még folynak az egyeztetések. Programjuk várhatóan nem fog változni: Versailles-ban fognak vacsorázni, emellett Bordeaux-ba is ellátogatnak.

A francia elnöknek meglehetősen sűrű lesz a szeptemberi naptára, ugyanis szeptember 23-án Marseille-be várják Ferenc pápát is. A katolikus egyházfő ugyanakkor leszögezte, nem szeretne nagy felhajtást, látogatását a migrációs kérdéseknek fogja szentelni.

Borítókép: III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.