Fél az amerikai elnök, hogy még a fia elleni per befejeződése előtt meghal

Egy, a családhoz közel álló forrás és sajtóinformációk szerint a Bidenek beletörődtek abba, hogy Hunter Biden jogi problémái súlyosbodni fognak.

2023. 09. 19. 9:02
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter elõtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 80 éves Joe Biden sajtóinformációk szerint attól tart, hogy nem éli meg fia, Hunter elleni eljárások végét. Az 53 éves Hunter Biden ellen vádat emeltek Delaware államban több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt is. 

Egy, a családhoz közel álló személy szerint az elnök és a first lady, Jill Biden beletörődött abba a ténybe, hogy Hunter jogi problémái valószínűleg súlyosbodni fognak az elkövetkező hónapokban.

Mindenki tojáshéjon lépked a nyugati szárnyban

– idézte az NBC News egy névtelenséget kérő forrást a témával kapcsolatban.

Hunter Biden évekig tartó nyomozással néz szembe a jövedelemadója alóli kibúvás, a szövetségi lobbitörvények esetleges megsértése, a crack kokain hatása alatt történő fegyverhasználat és a külföldi üzleti ügyleteivel kapcsolatos egyéb lehetséges bűncselekmények miatt.

– Az elnök minden nap felébred, és az elhunyt fiára gondol, és valószínűleg minden nap sír. És Hunter jogi problémáinak súlya is érzelmileg megterhelő – mondta el Jill Biden sajtótitkára, Michael LaRosa az NBC-nek, hozzátéve, hogy Bidenék „hihetetlenül védik Huntert”. 

Hunter Biden a jelenlegi állás szerint maximum 25 év börtönbüntetést kaphatna, ha elítélik, ugyanakkor további büntetőeljárások elé nézhet Washingtonban és Los Angelesben adócsalás és illegális külföldi lobbi miatt. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter előtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévő birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba. (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.