Heves támadások alatt állt egy Duna menti város, egy ember meghalt

Közel három órán át támadták az oroszok az odesszai térséget, ahol robbanások hallatszottak.

2023. 09. 06. 6:43
null
Odessza, 2023. augusztus 16. Az odesszai területi közigazgatás által közreadott képen egy éjszakai orosz dróntámadásban megsemmisített gabonatároló egy Odessza környéki dunai kikötõben 2023. augusztus 16-án. MTI/AP/Odesszai területi közigazgatás Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb orosz dróncsapás érte az ukrán kikötői létesítményeket a Duna menti Izmail térségében, egy ember halálát okozva – közölte az Ukrinform ukrán hírügynökség.

Orosz terroristák közel három órán keresztül támadták drónokkal az Odessza régióban található Izmail körzetét. Sajnos egy ember meghalt. Egy mezőgazdasági vállalkozás alkalmazottja, aki súlyosan megsérült, a kórházban vesztette életét

– írta Oleg Kiper, az odesszai régió kormányzója.

Moszkva nem erősítette meg a híreket, ám a TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be, hogy szerdán korán reggel robbanások hallatszottak Reni és a szintén Romániához közeli kikötőváros Kilia területén, majd megszólaltak a légiriadók.

A NATO-tagállam Romániával határos ukrán városokat Oroszország egyre hevesebben támadja az utóbbi időszakban, Izmailt a hétvégén is dróntámadás érte.

 

Borítókép: Az odesszai területi közigazgatás által közreadott képen egy éjszakai orosz dróntámadásban megsemmisített gabonatároló egy Odessza környéki dunai kikötőben 2023. augusztus 16-án (Fotó: MTI/AP/Odesszai területi közigazgatás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.