Itt vannak a hivatalos adatok a karabahi hadművelet veszteségeiről

A bakui egészségügyi minisztérium közölt statisztikát a halottakról és a sebesültekről.

Forrás: MTI2023. 09. 27. 17:09
null
Sztepanakert, 2023. szeptember 21. Nyugtatja az embereket a helyi vezetõség egyik képviselõje a hegyi-karabahi Sztepanakertben 2023. szeptember 21-én, miután lövések dördültek a közelben. Szeptember 19-én Azerbajdzsán "terrorelhárító mûveletet" indított az örmények ellen Hegyi-Karabahban, és annak eredményeképpen az azeri elnök szerint Azerbajdzsán helyreállította szuverenitását a régió felett. A helyi örmények szerint az azeri erõk megsértik a szeptember 20-án létrejött tûzszünetet, ezt azonban a bakui védelmi minisztérim tagadja. MTI/AP/Sziranus Szargszján Fotó: Sziranus Szargszján
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azerbajdzsáni fegyveres erők 192 katonája meghalt és 511 megsebesült a szeptember 19–20-i hegyi-karabahi „terrorellenes művelet” során − közölte a bakui egészségügyi minisztérium szerdán. 

A halottak közül 180-an a védelmi minisztérium, 12-en pedig a köztársaság belügyminisztériumának katonái voltak. Egy civil is meghalt, egy másik pedig megsebesült a művelet során − derült ki a közleményből.

Az azeri védelmi minisztérium egyben közzétette a szeptember 19–20-i terrorellenes akciók során megölt katonák névsorát. Tizenegy ember személyazonosságát a genetikai vizsgálatokat követően fogják megállapítani.

A katonai művelettel Azerbajdzsán saját közlése szerint visszaszerezte a teljes ellenőrzést a függetlenségét 1996-ban egyoldalúan kikiáltó terület felett. Az örmény kormány sajtószolgálatának keddi közlése szerint már több mint 28 ezer örmény etnikumú lakos hagyta el a régiót, miután a szakadár csapatok letették a fegyvert.

Borítókép: Nyugtatja az embereket a helyi vezetőség egyik képviselője a hegyi-karabahi Sztepanakertben 2023. szeptember 21-én, miután lövések dördültek a közelben (Fotó: MTI/AP/Sziranus Szargszján)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.