Kényszerleszállást hajtott végre Szibériában egy utasszállító

Az Ural Airlines járatán összesen 165-en utaztak, a gép hidraulikai rendszerében problémák jelentkeztek.

Forrás: MTI2023. 09. 12. 8:55
Ural Airlines Airbus A320
This frame grab taken from handout video footage released by the Russian Emergency Ministry on September 12, 2023 shows law enforcement officers standing next to an Ural Airlines Airbus A320 passenger plane following its emergency landing in a field near the village of Kamenka, Novosibirsk region. A Russian passenger Airbus A320 flying from the Black Sea resort of Sochi to the Siberian city of Omsk, with 167 people on board, made an emergency landing in an open Siberian field on September 12. Russia's aviation has been hard hit by Western sanctions over Moscow's Ukraine offensive. (Photo by Handout / RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Emergency Ministry" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy búzamezőn az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, a fedélzeten 159 utassal és hatfős személyzettel. A Szocsi és Omszk között közlekedő U6-1383-as járat riadójelzést adott és engedélyt kért rá, hogy a végcélja helyett a novoszibirszki repülőtéren szállhasson le. A gép hidraulikai rendszerében problémák jelentkeztek, és félő volt, hogy a fékek meghibásodnak, ezért a személyzet úgy döntött, hogy előbb leteszi a gépet.

Az incidensben senki sem sérült meg, de egy utas a felszökött vérnyomása miatt orvosi ellátásra szorult. A repülőgép törzse ép maradt, tűz nem keletkezett, az utasok maguk hagyták el a repülőgépet a mentőcsúszdákon. Az utasszállítón 23 gyermek utazott.

A Nyomozó Bizottság (SZK) és az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) vizsgálatot indított a történtek miatt. A repülőgépet 2004 tavaszán állították üzembe, légi alkalmassági bizonyítványa 2024-ben jár le.

Borítókép: Az orosz vészhelyzeti minisztérium videófelvételéből kivágott fotón a Szibériában kényszerleszállást végrehajtott utasszállító 2023. szeptember 12-én (Fotó: AFP/Orosz vészhelyzeti minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.