Elemér 2024. február 28.
logo

Kómában van a csecsen vezető? + videó

Magyar Nemzet
2023.09.16. 14:59
Kómában van a csecsen vezető? + videó

Az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának képviselője, Andrij Juszov sajtóhírekre reagálva azt közölte az Ukrinform ukrán hírportállal, hogy Ramzan Kadirov csecsen vezető, akinek csapatai az oroszok oldalán harcolnak az ukrajnai háborúban, nagyon súlyos állapotban van. 

Megerősíthetjük, hogy rohamosan romlott az állapota, az elmúlt napokban nagyon súlyos állapotba került

– mondta Juszov.

„Az információkat orvosi és politikai körökből és különböző forrásokból is megerősítették. Nem sérülésekről van szó. A további részleteket még pontosítani kell. Hosszú ideje beteg, és rendszerszintű egészségügyi problémákról van szó” – tette hozzá a szóvivő, az Index horvát hírportál szerint

Nem ez az első alkalom, hogy pletykák jelentek meg a csecsen vezető egészségi állapotáról, idén márciusban mérgezésről és vesebetegségről is érkeztek hírek Kadirovval kapcsolatban. 

Most azonban, miután az elmúlt napokban újra Kadirov betegségéről cikkeztek, segédje, Umar Daudov egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyen Kadirov egy esti sétán látható a családjával.

Borítókép: Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója 2022-ben (Forrás: Wikimedia Commons/Kremlin.ru)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.