Pénzt akarnak a tálibok a németektől

Az afgán migrációs miniszter Németország elleni jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Forrás: V4NA Hírügynökség2023. 09. 12. 21:26
null
Kandahár, 2023. augusztus 15. Afgán férfiak az Afganisztáni Iszlám Emirátus zászlóit lengetik Kandahárban 2023. augusztus 15-én, a tálib hatalomátvétel második évfordulóján. Afganisztánban 2021. augusztus 15-én kerültek hatalomra a radikális iszlamista tálibok, akiket több mint húsz évvel ezelõtt fosztott meg hatalmuktól az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai koalíció. Az utolsó amerikai és szövetséges katonák 2021. augusztus 31-én távoztak az országból. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán migrációs miniszter bejelentette, hogy ha kell, erőt is használnak, és kényszeríteni fogják a kormányokat, hogy küldjék haza az afgán menedékkérőket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mindeközben a tálibok azzal fenyegetőznek, hogy jogi lépéseket tesznek, többek között Németország ellen is, hogy térítsék meg az okozott károkat. Khalil Haqqani elmondta, hogy 

ők egy iszlám állam, és szeretnék fejleszteni az élet- és a munkakörülményeket, hogy hazacsábítsák az embereket, akikkel felvirágoztatható az ország. 

Az interjú egy pontján a miniszter sürgetőbb hangnemre váltott, és úgy látszott, hogy nyomás alá akarja helyezni a német kormányt, hogy minél gyorsabban küldjék haza az embereket. 

Afganisztán pedig pénzügyi kompenzációt is szeretne Berlintől. Mint elmondta, 

nemcsak Németország, hanem a nemzetközi koalíció összes államát nemzetközi bíróság elé állítjuk, hogy felelősségre vonják a háborúért. Kényszeríteni akarjuk őket, hogy fizessenek kártérítést, és segítsenek hazatelepíteni menekültjeinket. A németeknek erkölcsi és jogi kötelessége a tálib kormány támogatása.

Borítókép: Afgán férfiak az Afganisztáni Iszlám Emirátus zászlóit lengetik Kandahárban 2023. augusztus 15-én, a tálib hatalomátvétel második évfordulóján. Afganisztánban 2021. augusztus 15-én kerültek hatalomra a radikális iszlamista tálibok, akiket több mint húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai koalíció. Az utolsó amerikai és szövetséges katonák 2021. augusztus 31-én távoztak az országból. (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.