Tucker Carlson: Oroszország jobb hely a keresztények számára, mint Ukrajna + videó

Letartóztatott papok, bezárt templomok, házkutatások a plébániákon Ukrajnában.

2023. 09. 27. 16:29
null
Esztergom. Tucker Carlson az MCC fesztiválon Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Melyik ország befogadóbb a keresztényekkel szemben, Ukrajna vagy Oroszország? Ez egy jogos kérdés. Miért nem szabad ezt senkinek sem feltennie? – tette fel a kérdést Tucker Carlson amerikai újságíró, jobboldali véleményvezér egy vallási rendezvényen. 

– Az egyik ország éppen letartóztatott több papot, bezárt templomokat a rendőrség és a hadsereg segítségével – emlékeztetett Carlson. Hangsúlyozta:

És ez nem Oroszország volt.

Noha a keresztények védelme és a keresztényüldözés egyre inkább prioritás a nemzetközi közösség számára, Ukrajnában számos intézkedést hoznak ellenük. Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója korábban rámutatott, az ortodox egyházat lényegében megsemmisítik Ukrajnában.

A hatóságok továbbá szankciókat is bevezettek az egyház papságának egyes képviselőivel szemben: az ukrán biztonsági szolgálat papoknál és püspököknél, valamint templomokban, kolostorokban tartott házkutatásokat – ukránellenes tevékenységekre utaló bizonyítékok után kutatva.

Nariskin rámutatott, mindehhez a nemzetközi közösség is hozzájárul: június végén az MTI közlése szerint arról számolt be, hogy a kijevi Pecserszka Lavra barlangkolostor keresztény értéktárgyait, köztük az ereklyéket nyugat-európai múzeumokba szállítják át, ahonnan valószínűleg nem fogják visszaszolgáltatni őket. Az SZVR vezetője azzal vádolta meg a globalista elitet, hogy Ukrajnát a pénzügyi és anyagi erőforrásai, köztük a gabona és termőföld után most a területén lévő ortodox szentélyektől szándékozik megfosztani.

Tucker Carlson a beszédében Pál apostol leveleinek példáját hozta fel, melyekben Szent Pál többször is aggodalmát fejezte ki keresztény testvérei iránt. Az amerikai véleményvezér kiemelte, Pál apostol törődött társaival, leveleiben rendszeresen visszatérő elem, hogy megkérdezi tőlük, hogy vannak.

Ez egy példa számunkra. Mindenkivel törődnünk kell

– közölte az amerikai újságíró.

Elmondta, korábban nem tudta, hogy 2003-ban Irakban másfél millió keresztény élt – erről csak az iraki háború környékén ottjártakor szerzett tudomást –, mostanra számuk azonban körülbelül 150 ezerre vagy még kevesebbre csökkent. – Eltűntek. Sokukat meggyilkolták – magyarázta, hozzátéve: az Egyesült Államokba se nagyon menekülhettek, mert az akkor még Barack Obama demokrata elnök vezette Washington kizárta őket az országból.

Borítókép: Tucker Carlson amerikai újságíró, jobboldali véleményvezér az esztergomi MCC Feszten előadást tart (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.