A Hezbollah készen áll, hogy beszálljon az izraeli háborúba

A szervezet támogatói arra kérték Haszan Naszrallah Hezbollah-vezetőt, sújtson le Tel-Avivra.

Forrás: MTI2023. 10. 13. 16:44
null
Kfar Kila, 2023. október 9. A Palesztin Állam és a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet zászlóit lengeti egy férfi libanoni katonák elõtt az izraeli-libanoni határon fekvõ Kfar Kilában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/AP/Mohammed Zaatari Fotó: Mohammed Zaatari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A libanoni Hezbollah „teljesen készen áll” arra, hogy a megfelelő időben beavatkozzon a zsidó állammal szemben az izraeli–palesztin konfliktusban – figyelmeztetett pénteken az Iránnal szövetséges síita szervezet helyettes vezetője, Naim Kasszem egy bejrúti palesztinpárti tüntetésen.

Nincsenek ránk hatással a háttérből érkező – közvetlen vagy közvetett – megkeresések a nagyhatalmak, az arab országok vagy az ENSZ küldöttei részéről, hogy ne avatkozzunk bele a harcokba

– jelentette ki Kasszem.

Hozzátette: „a Hezbollah figyelemmel kíséri az ellenség mozgását. Teljes mértékben készen állunk, és cselekedni fogunk a megfelelő pillanatban”. Naim Kasszem Bejrút déli külvárosában beszélt nagyjából ezerfős tömeg előtt. A síita milícia összegyűlt hívei palesztin zászlókat lengettek, és a Hezbollah vezetőjének, Haszan Naszrallahnak címezve azt skandálták:

Naszrallah, sújts le Tel-Avivra!

Borítókép: A Palesztin Állam és a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet zászlóit lengeti egy férfi libanoni katonák előtt az izraeli–libanoni határon fekvő Kfar Kilában 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Mohammed Zaatari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.