A legerőszakosabb sofőrök nem BMW-t, és nem is Audit vezetnek

De akkor mit?

Forrás: Autószektor2023. 10. 16. 15:30
An,Angry,And,Dissatisfied,Driver,In,A,Huge,Traffic,Jam
2336512241 Fotó: VladOrlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kár volna tagadni, hogy mára szinte minden autómárkához kialakult egyfajta sztereotípia. A bizonyos márkákat választó emberekről azt mondják, hogy hajlamosak a gyorshajtásra vagy egyéb közlekedési szabálysértést elkövetni, miközben másokról azt feltételezik, hogy ennél valamivel jobban viselkednek – írja a Kronen Zeitung cikke alapján az Autószektor.

Németországban ugyanis készítettek egy felmérést arról, hogy mely autók sofőrjeit tartják a legagresszívabbnak. Ez alapján állítólag a Skoda Superb sofőrjei különösen gyakran sértik meg a közlekedési szabályokat. Amint a Verivox nevű portál megállapította,

 az átlagosnál 91 százalékkal több büntetőpontjuk van a közlekedési szabálysértők körében.

Aztán dobogós helyre kerültek még a BMW 2-es sorozat sofőrjei – 75 százalékkal az átlag felett – és a Mercedes CLA sofőrjei, 66 százalékkal az átlag felett. A listát az alábbi öt modell sofőrjei vezetik: 

  1. Skoda Superb 
  2. BMW 2-es 
  3. Mercedes-Benz CLA 
  4. Audi A5 
  5. Seat Leon

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutteretock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.