Egy izraeli milliárdos kilépett a Harvard igazgatótanácsából

A milliárdos nem értett azzal egyet, ahogy az egyetem reagált egy Izraelt támadó levélre.

2023. 10. 14. 17:12
Forrás: Forrás: Facebook.com/Idan Ofer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idan Ofer izraeli milliárdos és felesége lemondott a Harvard (Harvard Kennedy School of Government) igazgatótanácsában betöltött posztjáról tiltakozásul, miután egy diákok által írt levél terjedt az iskolában, ami Izraelt tette felelőssé a kialakult háborúért. 

Nemcsak ez áll a lemondásuk mögött, hanem az is, ahogy erre az iskola és annak igazgatója, Claudine Gay reagált.

A házaspár döntése, hogy kilépnek a Harvard Kennedy School of Government igazgatótanácsából, tovább fokozhatja azokat az ellentéteket, amelyek azután alakultak ki, miután a diákcsoport az Izrael-ellenes nyilatkozatot tett közzé.

Az Ofer házaspár kiemelte, hogy az egyetem vezetése a múlt heti tragikus eseményeket követően nem állt ki egyértelműen Izrael mellett, és nem voltak hajlandóak egyértelműen terrorszervezetként elismerni a Hamászt. 

Elítéljük azokat, akik Izrael népét akarják hibáztatni a terrorszervezet, a Hamász által elkövetett atrocitásokért

 – fogalmazott Ofer.

A Harvard nem kommentálta az Ofer-házaspár lemondását, de az intézmény igazgatója, Claudine Gay egy videóüzenetet tett közzé, amiben arról beszélt, hogy az egyetem elítél minden terrorista akciót, köztük azokat a barbár cselekedeteket, amiket a Hamász elkövetett Izraelben. 

Kifejtette, hogy elhivatottak amellett, hogy senkit ne bántsanak hitük miatt, és hisznek a szólásszabadságban is.

És ez kiterjed azokra a nézetekre is, amiket mások felháborítónak találhatnak. De nem fogunk szankcionálni senkit az ilyen nézetek kifejezése miatt. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy helyeselném ezeket

 − mondta az igazgató.

A levél után több vezérigazgató, cégvezető is azt kérte, hogy adják ki azon diákok neveit, akik aláírták a palesztintámogató levelet.

Ez a kilépés nagy érvágás lehet az iskola pénzügyeiben is, tekintve, hogy Ofer az egyik egykori leggazdagabb izraeli fia, akinek vagyonát közel 14 milliárd dollárra becsülik. A Harvard Kennedy School of Government igazgatótanácsában általában az intézmény legnagylelkűbb támogatói ülnek.

Borítókép: Ida Ofer (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.