Hallgatnak a német feministák, miközben zsidó nőket mészárolnak le

„Egy tisztességesebb világ aktivistáinak mutatták magukat, de mindig volt bennük egy jó adag antiszemitizmus” – írta Mirna Funk német újságíró.

Forrás: Die Welt2023. 10. 11. 15:33
ISRAEL-PALESTINIAN-UNREST-FUNERAL Mourners react during the funeral of 21-year-old Israeli Harel Masood in the cemetery in Yesodot, near the Israeli city of Rehovot, on June 20, 2023. Four people were shot dead near a settlement in the occupied West Bank, Israeli officials said, a day after an army raid in the territory left six Palestinians dead. The deaths are the latest in a surge of violence linked to the Israeli-Palestinian conflict, which before Tuesday's shooting had killed at least 166 Palestinians, 21 Israelis, a Ukrainian and an Italian this year. (Photo by GIL COHEN-MAGEN / AFP) Fotó: GIL COHEN-MAGEN Forrás: Europress/AFP/Gil Cohen-Magen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Hamász terroristái zsidó nőket erőszakolnak, és gyilkolnak meg, majd hurcolnak végig Gáza utcáin, hogy tetteiket ünnepeljék. És a német feministák? Hallgatásuk mutatja, milyen mélyen gyökereznek a hazugságok a progresszív miliőben” – írta a Die Welt német napilap hasábjain véleménycikkében Mirna Funk. A német újságíró kiemelte, Németországban nem vették komolyan a figyelmeztetéseket, most pedig olyan fotók és videók terjednek az interneten a háborúról, amelyeket senkinek sem szabadott volna látnia.

Kizártak bennünket a beszélgetésekből, az alapokból, a lehetőségekből, panelekből, konferenciákból, kiállításokról. Aktívan szembesültünk gyűlölettel. De, ami a legrosszabb az egészben, aggodalmainkat nem vették komolyan. Azokat pedig, akik komolyan vettek minket, jobboldali konzervatívnak, reakciósnak minősítették.

– fogalmazott Mirna Funk.

Hozzátette: olyan emberekről van szó, akik „engedtek annak az agymosásnak, miszerint a Hamász egy progresszív szervezet, amit támogatni kell. „És a német feministák? Hallgatnak. Akik könyveket írtak nőgyilkosságról, női emancipációról, akik évek óta a nők szószólóiként mutatják be magukat, csendben vannak” – fogalmazott az újságíró. Kifejtette, nem azért vannak csendben, mert a konfliktus olyan bonyolult lenne, hanem azért, mert „antiszemita világnézetük mélyen az identitásuk része”. 

Amikor egy zsidó nőt megerőszakol és megkínoz egy csoport férfi, amikor arra kényszerítik, hogy felhívja az anyját, és végig kell hallgatnia, mit tesznek a lányával, akkor ez sokak számára nyilvánvaló ebben az országban, de jelenleg világszerte is. A palesztin szabadságmozgalom legitim eszközei

– írta cikkében.

Az újságíró egy személyes élményt is elmesélt. 2023. szeptember 22-én Berlin Charlottenburg nevű városrészében az esti órákban Uber taxiba ült, és az arab sofőr egyből azt kérdezte tőle, honnan származik. Mirna Funk elmondta, német zsidó, amelyre a sofőr válaszul arról kezdett el beszélni, Izrael nem létezik, a zsidóknak vissza kell menniük Angliába és Lengyelországba. „Palesztinát pedig vissza kell hódítani a megszállóktól” – idézte az újságíró sofőrje szavait. Mirna Funk ezután elmagyarázta a sofőrnek, az izraeliek többsége arab országokból származik, ahonnan elüldözték és kiutasították őket.

Borítókép: Izraeli nők gyászolnak (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.