Hátborzongató és szívszaggató felvételek a Hamász kegyetlenségeiről

Sokkoló riportot mutatott be a BBC brit közmédia.

2023. 10. 24. 17:41
null
Athén, 2023. október 12. Résztvevõk az athéni parlament elõtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz Fotó: Jánisz Koleszidisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétszáz túszt ejtettek a Hamász palesztin terroristái az Izrael elleni támadás során. Azóta egyre több felvételt osztanak meg az interneten rettegő gyerekekről, fogságban tartott családokról. A BBC brit közmédia is egy ilyen megrázó riportot mutatott be, a videón az látható, ahogy egy családot a saját otthonukban tartják fogva a Hamász terroristái. Hiába könyörögnek, a fegyveresek nem ismernek kegyelmet. A riport szerint bár a képen nem látszik, de a szobában hever a család egyik tagjának holtteste. Az apa keze ekkor még mindig csupa vér volt, a születésnapi parti, amelyet éppen tartottak, véres tragédiává vált egyetlen pillanat alatt.

A legrosszabb rémálmaink most valóra váltak

– mondta a BBC-nek könnyeivel küszködve a túszdrámát túlélő édesanya. Sahi, a családfő azóta is túszként raboskodik a Hamásznál. A BBC ott volt a fiatal lány temetésén is, ahol további megrázó képsorokat rögzítettek.

Sahi összetört, látta a lányát meghalni, látta, hogy agyonlövik. Csak most ünnepelte a 18. születésnapját

– nyilatkozta az édesanya a BBC-nek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.