Izrael miniszterelnöke kemény üzenetet küldött + videó

Az izraeli miniszterelnök háborús bűnökkel vádolta a Hamászt, mondván, hogy emberi pajzsként használja a polgárokat.

2023. 10. 28. 21:17
NETANJAHU, Benjámin; SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2023. március 16. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az Olaf Scholz német kancellárral tartott sajtóértekezleten a megbeszélésük után a berlini kancellárián 2023. március 16-án. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elmondta, hogy a háború hosszú és kemény lesz, de készen állnak. – Ez a második szabadságharcunk – mondta egy sajtótájékoztatón, majd hozzátette:

Küzdeni fogunk a haza védelméért. Harcolni fogunk, és nem vonulunk vissza. Megsemmisítjük az ellenséget a föld felett és föld alatt.

 A tel-avivi sajtótájékoztatón a miniszterelnök hangsúlyozta, megszakadt a szíve, miután találkozott az elraboltak családjával, és megígérte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszabadítsák a foglyokat. Mint mondta, az izraeli hadsereg szárazföldi hadműveletei nem akadályozzák majd a túszok kiszabadítását. 

Netanjahu képmutatónak és hazugnak nevezte azokat, akik háborús bűnökkel merik vádolni katonákat.

Az Izraeli Védelmi Erők a legmorálisabb hadsereg a világon, mindent megtesz annak érdekében, hogy ne sérüljenek meg a nem harcolók

 – mondta, ismét felszólítva Gáza északi részének lakóit, hogy induljanak el az övezet déli részébe.

Netanjahu háborús bűnökkel vádolta a Hamászt, mondván, hogy emberi pajzsként használja a polgárokat, a kórházakat főhadiszállásnak, és a kórházaknak szánt üzemanyagot használja a háború ellátására.

Kiemelte, hogy most már világszerte sokan megértik, amit évek óta mondanak Izraelben:

Izrael nemcsak a maga háborúját vívja, hanem az emberiség háborúját is a barbárok ellen.

 

Benjámin Netanjahu arról is beszélt, hogy bár perdöntő bizonyítékuk nincs, Irán mégis részt vehetett a Hamász terrortámadásában és annak megtervezésében. 

Kiemelte, hogy a Hamász nem létezhet Irán nélkül.

 

A túszok kiszabadításért mindent meg kell tenni

A háborús kabinet tagja, Benny Gantz a tájékoztatón hangsúlyozta,

Izrael teljes vezetése megérti a küldetés fontosságát.

A világ vezetőihez fordulva Gantz azt mondta, nincs diplomáciai időkorlát, és felszólította a világot, hogy tartsa fenn a nyomást a Hamászon.

Borítókép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.