Kanadában megpróbálják felszámolni a szólásszabadságot Elon Musk szerint

Az X közösségi média tulajdonosa a saját platformján reagált egy új kanadai szabályozásra, amely szerint a podcasteket kínáló szolgáltatókat listázni fogják a hatóságok.

2023. 10. 02. 7:38
TRUDEAU, Justin
New York, 2023. szeptember 21. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az X tulajdonosa, Elon Musk vasárnap a saját platformján kritizálta Justin Trudeau kanadai miniszterelnök liberális kormányát, amiért az igyekszik ellenőrizni és cenzúrázni az emberek szabad véleménynyilvánítását.

Trudeau megpróbálja eltiporni a szólásszabadságot Kanadában. Szégyenletes

– posztolta Musk az X-en.

A techmogul Glenn Greenwald amerikai újságíró bejegyzésére reagált, aki azt írta,

a kanadai kormány a világ egyik legelnyomóbb online cenzúra rendszerével felfegyverkezve bejelentette, hogy minden podcasteket kínáló online streaming szolgáltatásnak hivatalosan regisztrálnia kell magát a kormánynál, hogy lehetővé tegye a szabályozások ellenőrzését

Greenwald megosztott egy képernyőfotót és egy linket egy kanadai kormányzati weboldalról, amely részletesen ismerteti az úgynevezett szabályozási tervet Kanada műsorszolgáltatási keretrendszerének modernizálására. 

Jelenleg a kanadai kormány új szabályai azokra a magánszemélyekre vonatkoznak majd, akik tízmillió dollárnál nagyobb bevételt könyvelnek el éves szinten.

Borítókép: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.