időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

A kanadai kormány az orosz propaganda szolgálatába állt

Tóth Tamás Antal
2023.09.28. 17:32 2023.10.01. 08:05
A kanadai kormány az orosz propaganda szolgálatába állt

Gondoljunk bele, hogy 2023-ban kinek áll érdekében az egész világ előtt kirobbantani egy olyan botrányt, ami a minap történt a kanadai parlamentben. Az egyszer biztos, hogy ebből az oroszok profitáltak a legtöbbet, és legtöbbet a nyugati világ vesztett. Ez volt az az nap, ami minden eddigi ukrán narratívát felülírt, ugyanis a világ előtt kiderült, hogy igenis van olyan, hogy ukrán nácizmus. Az elmúlt másfél évben mást sem tett a Nyugat, mint tagadta ezt. Most pedig a kanadai parlament botránya bebizonyította az ellenkezőjét. Vagyis létezik, létezett az ukrán nácizmus. Tehát kik profitáltak ebből a legtöbbet? Az oroszok. Kik vesztettek a legtöbbet ezzel? Nem, nem az ukránok, hiszen ők eddig is tudták az igazságot, hanem az a Nyugat, amelyik megpróbálta elhazudni. 

Vagyis az is lehet, hogy a kanadai miniszterelnök igazat mondott, amikor azt állította, hogy ez az orosz propaganda műve volt. Ezzel már csak egy a baj: ha ez így van, akkor a kanadai kormány, a kanadai parlament kollaboráns viselkedése az orosz propagandával sokkal rosszabb, mint ha azt állítjuk, hogy hülyék voltak. 

Mert ugye hülyének lenni alanyi jog, de elárulni a hazát, a nyugati civilizációt, az már bűn. 

Orosz kollaboránsnak lenni sem jobb, mint hülyének, maradjunk ennyiben, sőt jelenleg egy megszálló, agresszor Oroszországgal kollaborálni egyáltalán nem helyes.

Justin Trudeau azt állította, hogy ez az oroszok műve volt, én pedig hiszek neki. Ez esetben sajnos meg kell vizsgálni, hogy kik és miért kollaboráltak az oroszokkal. De ha maga a miniszterelnök nem is volt részese az oroszokkal való összeesküvésnek, akkor is felelősség terheli, hiszen neki sem jutott eszébe, hogy aki a második világháborúban az oroszok ellen harcolt, az a kanadaiak ellen is harcolt. 

Justin Trudeau sajnos az újraírt múltból a hamis történelemkönyvekből vagy a Netflixről tanulta a történelmet. 

Nem vagyok Netflix-fogyasztó, mert olyan sok marhaságot hazudnak ott, hogy már nem bírtam tovább. Így nem tudom, hogy a második világháborúról milyen új régi történelmet írnak a Netflixen, de el tudom képzelni, hogy ott már az oroszok voltak a nácik, fasiszták, és a többiek a jók, élükön Hitlerrel. Nem tudom. Érdemes ezek után elgondolkozni azon is, hogy szabad-e folytatni a történelem meghazudtolását, mert sok ilyen kellemetlenség érhet még minket. 

Visszatérve Justin Trudeau-ra és az orosz propagandára: elhiszem, hogy az oroszok voltak. De nem az oroszok engedték be a vén nácit a kanadai parlamentbe, nem az oroszok kérték meg az ott ülő politikai garnitúrát, hogy állva tapsoljanak meg egy náci ukrán–kanadai „hőst”. Ezt bekajáltátok, kedves kanadaiak, és teljesen mindegy, hogy az oroszok tolták be a náci bácsit a látóteretekbe, vagy ti magatok véltétek jó ötletnek, mert a lényeg, hogy gondolkodás és történelmi ismeretek nélkül megünnepeltetek egy háborús bűnöst. 

Justin Trudeau-nak többé nincs joga (ahogy eddig sem volt) kioktatni senkit demokrácia felfogásból. 

Nácit ünnepelt állva, és és az orosz propaganda eszközévé tette a kanadai parlamentet. És függetlenül attól, hogy az oroszok műve volt vagy sem, Justin Trudeau, szégyelljetek magatokat!

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) Justin Trudeau kanadai miniszterelnök társaságában egy torontói nagygyűlésen 2023. szeptember 22-én. (Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Nathan Denette)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.