Kétezer fölé emelkedett a Gázai övezetben a halálos áldozatok száma

A civilek folyamatosan hagyják el a háború sújtotta övezetet.

Forrás: MTI2023. 10. 14. 13:00
null
Gáza, 2023. október 13. Palesztinok menekülnek Gáza északi részébõl 2023. október 13-án. Izrael felszólította az övezet északi részén élõket, köztük Gázaváros lakóit, mintegy 1,1 millió embert, hogy huszonnégy órán belül dél felé, Egyiptom irányába kell menekülniük, mert a terroristák a házak alatti alagutakban rejtõznek és emiatt az izraeli hadsereg jelentõs hadmûveleteket kíván végrehajtani a következõ napokban.. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1500 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gázai övezetben 2215-re emelkedett az izraeli támadások halálos áldozatainak száma – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium szombaton. A tájékoztatás szerint a halottak között 724 a gyermek. A sebesültek számát 8714-ben adta meg a minisztérium. A legutóbbi jelentés szerint még 1800 körül volt a halálos áldozatok száma.

A Hamász vezette gázai kormány egészségügyi minisztériuma kiemelte, hogy az elmúlt 24 órában az izraeli légitámadások legkevesebb 324 ember, köztük 126 gyermek és 88 nő életét oltották ki, 1018-an sebesültek meg.

A Jordán folyó nyugati partján (Ciszjordániában) eddig 54 ember vesztette életét az összecsapásokban, 1100 sebesült meg – közölte a tárca.

Borítókép: Palesztinok menekülnek Gáza északi részéből 2023. október 13-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.