Le Pen: A belügyminiszternek le kell mondania, mert „mindenki azt csinál, amit akar” Franciaországban

Határozottabb és strukturáltabb intézkedésekre van szükség Franciaországban.

2023. 10. 16. 7:07
LE PEN, Marine
Avignon, 2022. április 14. Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetõje és elnökjelöltje beszél támogatóihoz az Avignonban tartott kampányrendezvényén 2022. április 14-én, négy nappal a francia elnökválasztás elsõ fordulója után. Az elsõ fordulóban Emmanuel Macron francia elnök a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg, míg Marine Le Pen a voksok 23,1 százalékát tudhatja magáénak. Az április 24-i második fordulóba Macron és Le Pen jutott be. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arras-i tanárgyilkosság után Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetője lemondásra szólította fel Gérald Darmanin belügyminisztert.

„Mikor kell lemondania egy miniszternek?” – tette fel a kérdést Le Pen, majd hozzátette, hogy nem lát más lehetőséget Darmanin számára.

A politikus kitért arra a törvényjavaslatra is, amelynek értelmében

bizonyos hiányszakmák esetében lehetővé tennék az illegális bevándorlók legalizálását olyan ágazatokban, ahol munkaerőhiány van.

Ez a pártvezető szerint azonban csak a bevándorlási folyamatok súlyosbodását eredményezné.

Marine Le Pen megjegyezte, hogy az arras-i gyilkos, Mohammed Mogushkov édesapját kitoloncolták, de visszatért Franciaországba, 

mert nálunk mindenki azt csinál, amit akar, különösen az iszlám fundamentalisták.

Véleménye szerint a kormány által javasoltaknál sokkal határozottabb és strukturáltabb intézkedésekre van szükség.

Borítókép: Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.