Megölték a Hamász egyik vezetőjét? + fotó

Egy izraeli vadászgép szerdán célba vette Mohamed ad-Deif, a Kasszám Brigádok főparancsnoka testvérének házát.

2023. 10. 11. 12:49
null
Dzsabalíja, 2023. október 11. Romok egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben fekvõ Dzsabalíjában 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Hatem Musza Fotó: Hatem Musza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász fegyveres szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok főparancsnokának közeli hozzátartozói vesztették életüket egy izraeli légicsapásban a Gázai övezet déli részén – jelentette egy palesztin hírügynökség szerdán.

A hírügynökség közlése szerint egy izraeli vadászgép szerdán célba vette Mohamed ad-Deif, a Kasszám Brigádok főparancsnoka testvérének házát.

A légitámadás során a fegyveres szárny parancsnokának testvére, valamint annak fia és lánya is életét vesztette, és többen megsebesültek 

– jelentette a Hamászhoz kötődő hírcsatorna.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Deif a házban tartózkodott-e a bombázás idején.

Sajtóinformációk szerint a „kilenc életű macska” néven ismert Deif az egyik főszervezője a szombaton indított, Izrael elleni támadásnak.  

Szerdán a Hamász két politikai tisztségviselője életét vesztette a Gázai övezetben végrehajtott izraeli támadásban.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei szombaton betörtek Izraelbe, ahol mintegy 1200 embert öltek meg, a sebesültek száma megközelíti a háromezret, és több mint száz embert el is rabolhattak. A gázai egészségügyi minisztérium közleménye szerint a támadásra adott megtorló akcióknak már legalább kilencszáz halottja van a Gázai övezetben, 4500-an pedig megsebesültek.

 

Borítókép: Romok egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben fekvő Dzsabalíjában 2023. október 11-én (Fotó: MTI/AP/Hatem Musza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.