Novák Katalin: Izrael elnöke megköszönte a magyarok támogatását

A magyarok Izrael mellett állnak ezekben a nehéz időkben is – szögezte le a köztársasági elnök.

2023. 10. 08. 17:21
NOVÁK Katalin
Jeruzsálem, 2022. november 16. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Emlékezés Csarnokában a jeruzsálemi holokauszt-emlékközpontban, a Jad Vasem Intézetben tett látogatásán 2022. november 16-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin köztársasági elnök telefonon egyeztetett az izraeli államfővel, a Hamász terroszervezet támadásaitól sújtott állam elnöke megköszönte a magyarok támogatását.

Isaac Herzog izraeli államfőt telefonon is biztosítottam arról, hogy a magyarok Izrael mellett állnak ezekben a nehéz időkben is. Az izraeli elnök megköszönte a magyarok támogatását. Barátságunk és imáink sokat jelentenek nekik. BÉKÉT!

– írta ki a Facebook-oldalára Novák Katalin.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy jelenleg sem magyar áldozatról, sem magyar sebesültről nem tudni Izraelben

Összesen négyszáz, Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral tartják a kapcsolatot. Őket folyamatosan tájékoztatják a biztonsági helyzetről és a légiriadók során betartandó eljárásokról.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Emlékezés Csarnokában a jeruzsálemi holokauszt-emlékközpontban, a Jad Vasem Intézetben tett látogatásán 2022. november 16-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.