Szijjártó Péter: Közel négyszáz magyar tartózkodik Izraelben

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, nincs magyar áldozata a háborúnak.

2023. 10. 08. 15:06
SZIJJÁRTÓ Péter; ALAIBA, Dumitru
Szijjártó Péter fogadta a moldovai kormányfőhelyettest, gazdaságfejlesztési és digitalizációs minisztert Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán közölte, hogy Magyarország elítéli a terrorizmust, és a lehető leghatározottabban elítéli az Izraellel szembeni támadást.

Izrael számíthat ránk ezekben a nehéz órákban, ahogyan ezt már tegnap izraeli kollégámnak, Koen miniszter úrnak is elmondtam telefonon. Fontosnak tartjuk, hogy a közel-keleti konfliktus ne eszkalálódjon, ne váljon még súlyosabbá, hiszen azt pontosan tudjuk, hogy ha eszkalálódik a helyzet a Közel-Keleten, akkor az a globális biztonságra is rendkívül súlyos hatással lehet. 

– jelentette ki Szijjártó, majd kiemelte, hogy magyar szempontból talán a legfontosabb, hogy sem magyar áldozatról, sem magyar sebesültről nem tudni. 

A külügyminiszter kiemelte, hogy összesen négyszáz, Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral tartják a kapcsolatot. Őket folyamatosan tájékoztatják a biztonsági helyzetről, és a légiriadók során betartandó eljárásokról. 

Szijjártó Péter emellett azt kérte az Izraelbe látogatni tervező magyar állampolgároktól, hogy halasszák el az utazásaikat.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.