Összeszedték a migránsokat a szerb hatóságok Horgosnál a hajnali, halálos lövöldözés után + videó

A szerb csendőrség szinte megszállta a területet, a migránsokat buszokkal szállítják el. A helyiek félnek, a gyerekeket hamarabb hazaengedik az iskolából.

2023. 10. 27. 12:08
null
20221104 szerbia migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb részleteket közölt a horgosi migránsdrámával kapcsolatban a falu tanácselnöke a közösségi oldalán. Sors Róbert legfrissebb információi szerint a szerb csendőrség egységei elfogták az illegális bevándorlókat, és jelenleg folyamatban van az elszállításuk a település környékéről. Sors Róbertet Magyarkanizsa község alpolgármestere, Nebojsa Rakics tájékoztatta a fejleményekről. Sors kiemelte: az illegális bevándorlók egy részét buszokkal, másokat egyéb járművekkel szállítanak el.

Az alpolgármester, Rakics Nebojsa értesített, hogy a migránsokat elfogták a csendőrség egységei, és folyamatban van az elszállításuk. Van, akit buszokkal, van, akit más eszközzel szállítanak. A buszok készen állnak az indulásra!

Mint reggel az elsők között beszámoltunk, három elhunyt volt a mérlege a migránslövöldözésnek a magyar határnál, a bevándorlók csaptak össze egymással.

A Magyar Nemzet megkeresésére a horgosiak azt mondták, hogy délelőtt nyugodtabbá vált a helyzet a faluban a reggeli állapotokhoz képest. Pénteken fél 12-kor nyilatkozott név nélkül lapunknak egy helyi házaspár, akinek a háza a falu központjában van. Mint kérdésünkre elmondták, bent a településen nem volt lövöldözés, de Horgos környékéről sorozatlövéseket lehetett hallani a hajnali óráktól kezdve. 

Ennek ellenére most sem merünk az utcára kimenni, félünk

– tették hozzá lapunknak a délvidéki magyar emberek, akik elmondták, hogy reggel viszont még az unokájukat elvitték az iskolába. Ezt meg is tehették, hiszen volt tanítás a helyi Kárász Karolina Általános Iskolában.

Ennek ellenére többen úgy döntöttek, hogy nem engedik el otthonaikból a gyermekeiket. Az iskola a Facebookon jelentette meg a közleményét az oktatás módjával kapcsolatban. Azt írták, a tanítás a rendes ütemben folyik. Azok a szülők és gyerekek, akik úgy érzik, hogy nincsenek biztonságban, távol maradhatnak az oktatástól. A délutáni váltást azonban előbb hazaengedik, hogy még világosban otthonaikban lehessenek.

A szerb Telegraf napilap beszámolója is megerősítette, hogy a rendőrök szinte megszállták Horgos külterületét. Mint írják, a kora reggeli órákban a helyiek rendőrautók szirénáját hallották, és látták a gyilkosság helyszíne felé tartó mentőket.

 

Borítókép: Migránsok Horgosnál korábban (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.