Ostrom alatt áll a libanoni amerikai nagykövetség + videó

Több száz agresszív tüntető támadta meg az épületet a gázai kórházat ért támadás miatt.

2023. 10. 18. 16:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz agresszív tüntető gyűlt össze a libanoni amerikai nagykövetség közelében, akik a gázai kórházat ért támadás miatt vonultak utcára – számolt be a világsajtó. A helyzet odáig fajult, hogy a hatóságoknak könnygázzal és vízágyúkkal kellett oszlatniuk a feldühödött tömeget.

Mint arról beszámoltunk, kedden brutális légicsapás rombolt le egy kórházat a Gázai övezetben. A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a halálos áldozatok száma elérte az ötszázat. A bombázások miatt a kórházban ezrek kerestek menedéket, sokan bennégtek az épületben, mások a romok alatt rekedtek. A libanoni Hezbollah Izraelt hibáztatja a gázai kórház elleni támadásért. Szerintük ez egy halálos merénylet volt, és a „példátlan harag napját” hirdették meg Izrael ellen szerdára. 

Joe Biden amerikai elnök szerdai izraeli látogatása során utalást tett arra, hogy a támadás miatt nem Izrael, hanem a „másik fél” hibáztatható

A libanoni fővárosban, Bejrútban már tegnap este óta zajlanak az erőszakos tüntetések. A demonstrálók kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták az amerikai nagykövetséghez tartozó egyik őrtornyot, ami ki is gyulladt.

Az Egyesült Államok ezért a legmagasabb fokozatú utazási figyelmeztetést léptette életbe Libanonra vonatkozóan az amerikai állampolgárok számára. 

A libanoni amerikai nagykövetség egyébként inkább hasonlít erődítményre, mintsem külképviseleti intézményre. 

Mintegy 43 hektáron terül el, és több mint egymilliárd dollárból húzták fel.

Mindeközben a nyugat-európai nagyvárosokban folyamatosak a Palesztina mellett és Izrael ellen kiálló tüntetések, amelyeken túlnyomó részben bevándorló hátterű muszlimok vesznek részt. Emellett pedig az elmúlt napokban több országban is a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget, miután Brüsszelben hétfő este egy tunéziai illegális bevándorló végzett két svéd futballszurkolóval. A gázai eseményeknek az Európára nehezedő migrációs nyomásra is nagy hatása lehet, a konfliktus miatt milliók dönthetnek úgy, hogy kontinensünk felé veszik az irányt. 

Ezt kihasználva a különböző terrorszervezetek számtalan terroristát juttathatnak az európai országokba, főleg akkor, ha a Brüsszel által erőltetett kötelező elosztási mechanizmus érvénybe lép. 

A felelőtlen bevándorláspolitika következményei már évek óta jól láthatók Nyugat-Európában, a mostani események pedig újfent igazolják a magyar kormány szigorú migrációs politikáját.

Borítókép: Tüntetők ostromolják a libanoni amerikai nagykövetséget (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.