Szedi áldozatait a francia drogháború

Lövöldözésektől volt hangos az éjszaka Franciaországban.

2023. 10. 29. 14:01
Drog, Fecskendő, Fehér Por
Forrás: Prexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy férfi szombatról vasárnapra virradóra távozni készült egy vízipipabárból Pont-Saint-Espiritben, Nimes-től mindössze hatvan kilométerre, amikor megtámadták őket és Kalasnyikovval elkezdtek lőni rájuk. A négy férfi közül kettő olyan súlyosan megsérült, hogy még a helyszínen életét vesztette, ketten pedig kórházi ellátásra szorulnak.

A nyomozás folyik, egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi állhat a háttérben, de nemrég hasonló módszerrel végeztek ki egy férfit, csak akkor Hamburgban végeztek a vízipipabárból kilépő férfival.

Marseille-ben sem múlt el az éjszaka fegyverropogás nélkül. Hajnal kettőkor riasztották a rendőrséget, miután két férfi egy robogón lövöldözni kezdett és megöltek egy férfit. A 29 éves áldozatot a mentők nem tudták megmenteni. 

A nyomozás során a várostól északra megtalálták a felgyújtott robogót, az elkövetők viszont elmenekültek a helyszínről. 

Az áldozatot kábítószer-kereskedelemben való részvételéről ismerték a hatóságok. A férfi éppen hazatért, amikor megölték; számos 9 mm-es töltényhüvelyt találtak az utcán és a robogóján.

Marseille-ben folyamatosak a harcok a kábítószerbandák között, amivel egyelőre nem is igazán tud mit kezdeni a helyzettel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.